Sügise alguse päeval sai noored talgutele kutsutud ning suur oli minu rõõm, et keskpäevaks oli tore seltskond kohalikke noori, ämbrid, harjad ja puhastusvahendid kaasas, majja korda looma tulnud. Peaaegu täiskoosseisuga oli esindatud neljalapseline Jürgensonide pere, kus koristustöödel oli kaasa löömas ka pereisa Imret.

Tööd oli ruumides tõesti palju, et välja tassida vana kraam ja nelja tunni jooksul ei olnud kellelgi mahti puhata. Mitte kõik asjad ei rännanud konteinerisse, sest üht-teist annab restaureerida ja uue värvikorraga saab mõnigi vana tool värske ilme. Aga enamik asju tuleb noortetoale ikka muretseda. Kellel on kodus asju, mida enam ei vajata, on selleks siis toolid, lauad, vanad diivad jne - kõik võetakse vastu.

Noored läksid nii hoogu, et need seinad, kust krohv pudenema kippus, lõhuti täiega maha. Ei jäänud tulemata ka üllatusleid - soojamüüri lõõri oli pesa teinud vares....

Kella neljaks olid kõik talgulised nii väsinud, et talgusuppi süües kibeleti kiiresti koju, aga juba taheti teada, millal on järgmine kokkusaamine ning millal noortekeskuse uksed avatakse.

Selleni läheb veel palju aega. Enne tuleb leida abilisi, kes on nõus abistama remondiks vajaminevate vahenditega. On vaja ju seinad krohvida, pahteldada, värvida.

Vabatahtlikust ruumide korrastamisest sai teavitatud ka vallavanem Eero Plamust ning volikogu kultuurikomisjoni esimeest Teet Tomsonit, kes nentisid, et on tore, kui kodanikualgatuse korras midagi ette võetakse.

Ruume käis päev enne koristustöid üle vaatamas ka Märjamaa valla noortekeskuse juhataja Pille Rokk. Ta sõnas: „Ma väga soovin, et Varbolas tegutsema hakatakse. Teen vallavolikogule ettepaneku noortetoa avamiseks ja selle majanduskulude katmiseks.

Välja tuleb kuulutada konkurss noorsootöötaja leidmiseks ja siis on noortel taas võimalik asjalikult ja aktiivselt oma aega sisustada."

Nii jääbki kohalikel noortel loota, et leitakse inimene ja raha, et ruume üleval pidada. Oma panus on juba antud ning ka remont püütakse oma jõul, ilma vallale rahalisi kulutusi tegemata, valmis saada. „Küll oleks tore, kui me saaks noortetoa avamisega toreda jõulukingituse," hõiskasid noored.

Noortetoa tarbeks kirjutas loo autor aasta tagasi projekti arvutite muretsemiseks. Taotlus rahuldati ning nii ongi osaline arvutipark olemas. Kui nüüd keegi veel kolm arvutilauda ka annetaks... Kindlasti aitan tulevikus ka ise kaasa noorte vaba aja sisustamise ja vahvate külaliste kutsumisega, nagu ammustel aegadel, mil koos Kertu Elfenbeiniga sai nii palju ette võetud.

Taas tullakse kokku, kui saadakse vajalikud vahendid remondi tegemiseks. Suured tänud seekordsetele kaasalööjatele: Kesrti-Kaisa ja Krister Tarnamaale, Raimond Ostapenkole, Kristin Pärnale, Anni Paisule, Timmo Tampõllule, Mariann ja Marlen Enokile ning Age, Andra, Brith, Annabell ja Imret Jürgensonile selle eest, et nad leidsid aega laupäevasel päeval oma panus anda.