Kuningriigipäeval selgitatakse lisaks eelpool mainitud meistritele välja parim sõnoline (seto laulude eestütleja ja laulusõnade tegija), karguse- ja kasatskikargajad, pillimehed. Pillilugusid võib esitada lõõtsa, karmoškat, akordionit, kannelt või viiluti mängides. Kusjuures esitada on vaja 2 lugu, millest üks peab olema seto kargus. Ka peaks pillimees teadma, kust lugu pärit on või kes selle selgeks on õpetanud.

Samuti selgub sel päeval kuningriigi vägimees. Selle tiitli saab see, kes teeb läbi erinevad jõukatsumised. Kõigile kuningriigipäeval läbiviidavatele võistlusaladele saab registreeruda kohapeal.

Üks päeva haripunkte on kindlasti uue kuninga ehk sootska valimine. Ses osas on võimalik kõigil kohaletulnuil oma hääl ühele esitatud kandidaadile anda. Kes kandideerivad ja mida nad Setomaa heaks teha lubavad, selgub 4.augustil. Uuele sootskale korraldatav sõjaväeparaad on kindlasti põnev jälgida nii täiskasvanutele kui lastele.

Huvitavaid tegemisi on sel päeval toimumas Seto Talumuuseumi õuel. Sinna saab mina kuningriigi käepaelaga. Käsitööliste tooteid, seto sööki-jooki saab osta laadalt.

Päeva lõpetab rahvusliku tantsumuusikaga ansambel Klapp.
Päev enne kuningriiki, ehk siis 3.augustil, toimub Seto Talumuuseumi õuel Seto Kuningriigi lastepäev. Mitmeid põnevaid tegemisi viivad läbi Evelin Ämarik ja Matis Leima. Valitakse uus noorsootska, mängitakse, lauldakse, tantsitakse. Lastepäevaga samal ajal saavad täiskasvanud osa võtta Seto Suveülikoolist!

Päevakavad, võistlusalade juhendid ning muu asjakohane info on üleval aadressil: www.setomaa.ee/kuningriik/ Infot saab telefonidelt 79 64 712 või 52 91 619.

Kohtumiseni 4. augustil Värskas!