Viilutatud peet või ½ tassigreibimahla kontsentraati, millesse panna muna ligunema.

Purustatud mustikad annavad ilusa lilla, kuid munad tuleb jätta värvileotisse üsna pikaksajaks ning hiljem ei tohi mune loputada. Lilla värvuse saab ka nii, kui leotada keedetud mune ööpäev läbi vees, kuhu on enne pandud siniseid õisi.

Pruunikaslilla värvi annab munade keetmine hästi kanges naistepunatees. Kui naistepuna ümber muna mähkida, võib saada omapärase “kärbsemusta” tulemuse.

Kollane

Leota mune tassis kuumas vees, millesse on pandud 1–1½ tl kurkumijuure (kollane ingver) pulbrit ja ½ tl äädikat; kuivatatud saialilled ning kollase karikakra õielehed annavad sidrunkollase värvuse.

Sinine

1 tass konserveeritud mustikaid (siirupiga) või kukemarju (kasvavad rabas ja on täiesti söödavad ning väärtuslikud ka hoidiseks) – leota muna selles.

Purustatud punane kapsas, millele on lisatud nii palju vett, et see muutuks ühtlaseks massiks, sobib samuti. Punane kapsas on tuntud ka indikaatorina, seda on võimalik muuta heledamaks ja tumedamaks.

Sinakaid toone annavad ka näiteks mustika-, mustasõstra-(veidi punakama varjundiga)ja toompihlakamoos, kui muna nende kangesse leotisse likku panna. Ka aroonia annab ilusa sinise värvi.

Punane

1 tass konserveeritud kirsse püreestada ja panna muna ligunema. Punast värvi annavad ka jõhvikad ja külmutatud vaarikad, kuivatatud hibiski (nn toakask) õielehed ning madarajuured. Viimastest on kõige paremad vanad, mitte noored ebaühtlaselt kõverad juured, mida on raske vastu munakoort hõõruda. Kõige parema tulemuse annavad need juured kuivatatult.

Oranž

Kollase sibula koored ja paprika. Kahvatulillast roosani Punane kapsas, peedikoored, mustikad, greibi- ja granaatõunamahl.

Punakaspruun

Kohvi ja musta tee leotised.1 sl kohvi ja ½ tl äädikat – mida kangem on kohv, seda tumedam pruun.

Peedikoored – olge ettevaatlik, et ei pritsiks vett muna pinnale, muidu tekib parkunud värv. Paakspuukoore pealmine osa (lihtne kätte saada kuivanud okstelt puruna kraapides).

Sügavpruun

Hikkoripuu ja kreeka pähkli puu purustatud koor ja purustatud lepakäbid.

Roosa

Purustatud vaarikad annavad nõrgema värvi. Munad peavad olema enne keedetud ja roosa värv antakse neile värvileotises. Hiljem ei või mune loputada, muidu muutub värv hallikaks.

Roheline

Värvige munad enne kollaseks, siis siniseks. Lisage lilledega siniseks värvitud veele ½ tl söögisoodat, enne kui mune leotama asute. Rohelist annavad ka spinatilehed, mis tuleb asetada vastu munakoort enne muna värvimist, samuti kollased õunakoored.

Nippe

Üks võimalus munade värvimiseks on keeta toiduainest veega värviline vedelik ning asetada keedetud muna selle sisse mitmeks tunniks ligunema. Värvilise vedeliku keetmiseks kulub olenevalt kasutatud toiduainest 15–60 minutit. Kuna värv jääb munadel kordades heledam, tasub keeta võimalikult tume vedelik. Lase vedelikul enne munade sisse panekut jahtuda toatemperatuurini.

Lisa värvivette ka veidi äädikat, et värv kinnituks munakoorele paremini. Aseta munad ligunemise ajaks külmikusse. Mida kauem mune värvivees hoiad, seda tumedamat värvi pärast munad jäävad. Leotamise järel ära mune loputa. Kui kasutad mahla või mustikaid, võid munad kohe nende sisse värvuma panna.

Teine võimalus on mune keeta koos värvainetega Mustri saamiseks võid toore muna ümber sättida nt kuuseoksi, tangu- või kruubiterasid, ravimtaimi jne. Seejärel säti muna ümber sibulakoored, kapsalehed, spinatilehed vmt ja pane munad valge riidetüki, marli või sukkpükstest lõigatud tüki sisse.

Sibulakoored võid siduda muna ümber ka intensiivset värvi villase lõngaga. Keeda mune 10–15 minutit. Mida kauem keedad, seda tumedama värvi saad. Keetmise järel lase munadel veel keeduvees liguneda.

Mune võib ka keeta kanges taimetees või kohvis.

Pärast värvimist hõõru munad üle toiduõlise (kasuta nt oliiviõli või kookosõli) köögipaberiga, see paneb matid värvilised munad rohkem särama.