Kell 12 aga algab Pärnu Vallikäärus talvine tervisepäev Talvevõlud, mis toimub koostöös Eesti Koolispordiliiduga.

Kell 12 on talispordipäeva avamine ning kell 12.10 algab Vallikääru jääväljakul Pärnu ja Pärnumaa koolide hokiturniir. Hokiturniiri auhinnad on välja pannud Frontier, Eesti Koolispordiliit, Eesti Jäähokiliit ja Pärnu Jääfestival. Tänu Frontierile saavad paremad koolid hokiga tegelemiseks auhindadeks hokikepid.

Kell 12.30 algab Pärnu maavalitsuse saalis viktoriini Bumerang Pärnu ja Pärnumaa voor.

Kell 13 on aga Vallikäärus kelgutamise võistlus ning kell 14 oodatakse kõiki talvematkale „Tunne Pärnu linna", kus Pärnumaa Turismi kaasabil saab lisaks tervislikule matkale teada ka põnevaid fakte Pärnu linna kohta.

Kell 15 algab kombineeritud teatevõistlus ning kell 17 demonstreeritakse Vallikäärus fantaasiakelke. Kell 17.30 on All Star mäng, kus on vastamisi Pärnumaa sporditöötajad ja sponsorid-toetajad firmajuhid.

Tervisepäeva hokiturniirile on registreeritud 10 võistkonda ja Talvevõlude tervisepäevale on ainuüksi väiksest Jõõpre koolist tulemas 120 last ja õpetajat.

Info veebis: http://www.icefest.eu/et/t-2102-programm
_________________________________________________

Huvitavaid fakte Pärnu Jääfestivali lume tootmise kohta

Jääfestivali talvepargi jaoks toodeti lund kahe lumekahuriga 5500-6000 kuupmeetrit.

Lume tootmiseks ehitas Soome firma Lumident spetsiaalse lumetootmissüsteemi, mis võimaldas lund toota kaitsealuses pargis ilma parki ja puid kahjustamata. Lumetootmisseadmed pidid olema vaiksed, kuna lume tootmine toimus ööpäevaringselt linna keskel ühe nädala vältel. Lisaks pidid seadmed võimaldama toota lund mereäärse asukoha tõttu niiskes ja väheste külmakraadidega linnas.

Viis aastat tagasi kogus Pärnu linn ideid talvisteks atraktsioonideks ja selle raames tehti utoopiliseks hinnatud ettepanek, et Pärnu võiks talveks toota kunstlume talvepargi tarbeks. Jääfestival tegi selle idee teoks. 

Esimest korda on Pärnus talvelinnak, kus on koos pargialal jääarhitektuuri raames ehitatud jäälinnak, lumelinn, jääskulptuurid, rail jam suusatriki hüppeplatvorm, jääväljak koos hoki jaoks mõeldud lumepoortidega, talvelava.