Järgnes seksuaaltervise eksperdi Siim Värvi kaasahaarav ettekanne teemal "Mehe roll muutuvas ühiskonnas. Soorollide ja stereotüüpide mõju tervisele". Värvi sõnul on küll mehed ja naised bioloogiliselt erinevad, aga näiteks iseloomuomaduste järgi on raske meestel ja naistel vahet teha. Stereotüüpe loovad inimesed kõikide asjade kohta, see on inimloomuses, selleks, et ei peaks iga situatsiooni üksikult analüüsima. Seetõttu on kõik stereotüübid hinnangulised ning soostereotüüpidele vastavaid inimesi on tegelikkuses väga vähe, sõnas Värv.

Pärast mõningast istumist tuli meestel end sirutada ning Põlva Haigla füsioterapeut Elin Suitsu abiga prooviti meeste pilatest.

Eestlastele kui saunarahvale eriti meeltmööda tegevus ei saanud samuti seminaripäeva programmist välja jääda. Et aga mitte teadmata tegutseda rääkis tervisespetsialist Merje Miliste saunaskäimise põhitõdedest: tervistavast mõjust ja ohtudest. Teooriale järgnes praktika ning kõigil osalejatel oli võimalus õpitu kohe ellu rakendada ja külastada nii Soome kui tünnisauna.

Meeste terviseseminar toimus programmi "Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014" raames.