Lõbusat vaatemängu pakkusid Järva-Jaani priitahtlikud pritsimehed etendustega „Ennetus eelkõige" ja „Tuli lahti!". Kohal oli tuletõrjeauto „Ennetuse Eedi".

Õhtul said filmisõbrad retrokinos näha vanu multi- ja dokfilme, reisialmanahhe ja ringvaateid.

Rahvamajas oli tõeline teatrimängu päev, kus kolm kihelkonna näitetruppi tõid lavale neli lavatükki. Simuna pritsumeeste näitering etendas O.Lutsu „Kalevi kojutulekut" ja „Valimisi". Ringi juhendas Simuna kooli direktor Ain Lembavere, kes ka ise üles astus; näitlesid Auli Kadastik, Riina Tülli, Maie Rand, Tiia Luht, Kulle Põldmaa ja Mart Pruul.

Rakke noortekeskuse näitering tõi välja noortekomöödia „Mis valemiga?", Venevere näitering K.Liiva lavatüki „Onu Alberto miljonid".

Muusikalist külakosti tõid "Hingemuusikakontserdi" näol kihelkonnapäevadele sopran Pille Lill ja Läti Rahvusooperi muusikute puhkpillikvintett "Ensemble Livonia" ning operetipalu esitanud sopran Margit Saulep ja tenor Alar Haak.

Väike-Maarja muusikakooli õpilaste ja laululaste ühiskontsert Avanduse mõisas oli muusikakooli hüvastijätt oma senise koduga mõisas.

Avanduse mõisa ees peeti õhtul maha üks mõnus simman. Pärast rahvaviise ja jalakeerutusi suunduti rongkäigus rahvamajja järgmisele tantsuõhtule.

Kihelkonnapäevade finaaliks kujunes põnev tuleetendus koos pürotehniliste efektidega rahvamaja taga. Sellega andis Simuna rahvas kihelkonnapäevade teatepulga üle Rakkele.

Mõtteid Simuna kihelkonna päevadest.

Kuna päeval oli Emumäel laat, siis oli kokku lepitud, et kohtume Simunas Soome Salla valla sõpradega. Kohale jõudsime operetikontserdi ajaks, mis oli väga meeleolukas: esinejad laulsid tuntud laule eesti keeles ja laulude vahepeal suhtlesid publikuga. Peale seda suundusime Avanduse mõisa ette, kus ootasid juba rahvatantsijad ja sääsed, esinesid kihelkonna rahvamuusikud ja -tantsijad. Lõpetuseksn tänasid korraldajad kõiki abilisi ja Simuna andis teatepulga üle Rakkele, kes korraldab järgmised kihelkonnapäevad. Kui Avanduse mõisaga oli hüvasti jäetud, hakkas rongkäik liikuma rahvamaja poole, kus tantsuks mängis ansambel "Energia". Seda energiat jagus neil küllaga, saime meiegi jalad soojaks. Meie õhtu lõppes koos tuleetendusega, mis pani peole ilusa punkti.  

Emumäe Arenduskeskuse muljeid vahendas Riina Rajaste