Nüüd võib võistlejate hulgas näha nii neid, kes alustasid kunagi verinoortena, kui ka meesveterane. Siinkohal võib positiivse poole pealt esile tõsta naabersaare Hiiumaa kanget meest Jaan Harakut, kes on osalenud kõigil viiel võistlusel.

Sel aastal osales 25 individuaalvõistlejat ja kolm võistkonda: Eugeni Tüdrukud, võistkond Rohlinid ja Meeste Võistkond koosseisus Mairo Mändla, Jörgen Matt ja Sander Proos.

Individuaalselt võistles erinevates vanuseklassides ka kolm naist: meie oma tubli triatleet Airi Truumure, Reine Väli ja lausa Võrust kohale sõitnud Raili Raudsepp.

Peakohtuniku ametit pidas taas nagu ka viis aastat tagasi Muhu mees Lembit Pallas. Ajamõõtjate vanem oli Tarmo Mändla, keda abistasid Kai Vahter, Virve Maripuu ja Kristi Hints.

"Näomaalingutega" ehk siis veekindlate numbrite nägudele maalimisega oli taas ametis Ilme Õunapuu. Tubli töö tegi nagu alati majandustoimkond Boris Lehtjärve juhtimisel, ei kujutagi ette, kuidas ilma nendeta toime tulla.

Võistlus ise kujunes pingeliseks nagu igal aastal ja rajale jäeti enam-vähem kogu jõuvaru, mis selleks päevaks kaasa võtta oli. Veetemperatuur Tõrise järves oli kell 13 päeval 19,5 plusskraadi ja see oli täitsa sobiv. Igal aastal võistlejaid kosutanud vihm jäi sel aastal kenasti ootama, kuni viimasedki võistlejad olid autasud kätte saanud ning alustas alles siis oma tööd. Võisteldi viies vanuseklassis, juunioridest kuni veteranideni välja.

Meesjuunioridest pälvis võidu Lauri Otsmaa ajaga 51.04 min. Teisena lõpetas Martin Kirs, aeg 1.06.06, ja kolmanda kohaga rõõmustas Kaarma mees Andi Kokk, aeg 1.08.03. Naisjuuniorid sel aastal kahjuks kaasa ei teinud.

Meeste põhiklassis (vanus 19-39) sai võidu ajaga 49.48 Toomas Ellmann, kes oli selle tulemusega ka absoluutarvestuse parim, mis andis auhinnaks Kaarma valla traditsioonilise meene - lapiteki koos padjaga (valmistas Leeni Uljas Upa külast). Usun, et võitja otsustas just tugev jooks, sest jooksma läks Toomas alles kolmandana. Teise koha viis koju kunagine juunioride klassi triatloni võitja Gunnar Pallas, aeg 51.47. Kolmanda auhinna ponnistas välja Kristjan Kosk, kelle aeg oli 52.22.

Meesveteranide 1. vanuserühmas sai esikoha ajaga 54.01 Melvin Sinirand, jättes teiseks Sven Rohlini, aeg 1.08.57. Meesveteranide 2. vanuserühmas kindlustas endale esikoha Jaan Harak, aeg 1.00.46. Naiste põhiklassis oli võidukas Raili Raudsepp ajaga 1.19.19.

Naisveteranide 1. vanuserühmas tuli võitjaks Airi Truumure ajaga 1.16.20, mis oli naiste absoluutarvestuses parim aeg ja väärt taas Kaarma valla eripreemiat, milleks oli Randvere tööõppekeskuse meistrite valmistatud pikapatsiline lapipiiga. Naisveteranide 2. vanuserühmas sai võidu Reine Väli ajaga 1.20.46.

Üksmeelselt ja rõõmsatujuliselt võistelnud võistkonnad jagunesid kenasti: naiste võistkondadest oli esimene Eugeni Tüdrukud koondajaga 1.26.10; meeste võistkondadest said võidu Mairo Mändla, Jörgen Matt ja Sander Proos ajaga 50.00; segavõistkondadest olid esimesed Rohlinid, aeg 1.08.57.

Korraldajad tänavad kõiki, kes olid nõu ja jõuga abiks võistluse läbiviimisel. Ikka jääb õhku küsimus: kuidas järgmisel aastal? Kas tuleb muudatusi? Aeg annab arutust, eks aasta pärast ole asi palju selgem kui täna. Kohtumiseni 2014. aastal!