Korrastati koolimaja, staadioni, skatepargi, noortekeskuse, vallamaja ümbrus ning riisutud said Meremäe ja Obinitsa peatänavad. Eelmisel aastal värvilise mustri saanud Meremäe bussipaviljoni värskendustöid ja Kalatsova bussiootepaviljoni uue mustrilise kuue andsid värvide ja juhendamisega AkzoNobel ES Sadolin AS. E.Urmi juhendamisel tehti koolimaja eeskoda suurtemate õpilaste kaasabil rõõmsavärviliseks.

8.-11.maini toimuva Meieselts Meroosi korraldatava Roosifestivali LandArt raames toimus koolis juba neljapäeval maakunstipäev, kus valmisid erinevad tööd. Nüüd on Meremäe kooli õuel elektripostide vahel ämblikuvõrk ämblikega, sissesõidutee ääres istepakud, mis on kaunistatud puust lillede ja kooli nimega, kollane puuaed sai täis maitsekaid pilte. Murul paistab silma hulk punaseid lepatriinusid ning poiste tehtud pajuvitstest seto suitsuonn. Maad ja kunsti on igale maitsele. Isetegemise võimalus on eeloleval nädalal olemas ning 11. mail tasub kindlasti kõigil vaatama ja kätt proovima tulla.

Veel huvitavamaks ja eripärasemaks on võimalus saada kahel Setomaa külal juba väljakuulutatud visioonikonkursi kaudu. Uudseid ja huvitavaid ideid külade väljanägemiseks ja elukeskkonna parandamiseks oodatakse 1.juunini.

Väiksed külad elavad, muutuvad mõnusaks ja eluterveks elukeskkonnaks sõltumata asukohast või teistsugustest mõtlemisest. Tulge osalema, vaatama ning kaasa elama!
Meie oleme omadega mäel!