Lisaks on käidud paljudel festivalidel, tehtud koostööd Viimsi Muusikakooli, Ylivieska kooliga Soomest ja Maido Saare Noorte Tantsijate Suvelaagriga.

Valdavalt muusikaliprojektide vedajateks on olnud püsiv tuumik: endine Viimsi Kooli direktor Leelo Tiisvelt projektijuhina, TPÜs näitejuhtimise lõpetanud huvijuht Külli Talmar lavastajana, mainekas tantsupedagoog Maido Saar koreograafina, kunstiõpetaja Kristel Värv kunstnikuna ja muusikaõpetaja Andrus Kalvet koormeistrina, Viimsi Huvikeskuse direktriss Ita-Riina Pedanik lauluõpetajana ja Merike Hindreus, kes nüüdseks on üle võtnud kunstniku ja projektijuhi rasked ülesanded. Kõik need aastad on etendusi juhtinud ülitäpne ja nõudlik Merike Ennomäe. Esimeste muusikalide orkestreerija ja dirigent oli kooli vilistlane ja EMA tudeng Kuldar Rajapu, hiljem aga Viimsi Muusikakooli orkestri dirigent Ott Kask. Kooliteater on teinud koostööd ka vabakutselise helilooja Kalle Ermiga.

Küsitlesin Viimsi Kooliteatris tegutsevat näitlejannat Liisa Johanna Viiknat.

Mis Viimsi Kooliteatris tegelikult toimub?

Viimsi Kooliteater on grupp lahedaid inimesi, kes tahavad igal aastal teha midagi suurejoonelist ja meeldejäävat.

Põhiliselt tegeleme ikka lavanäitlemise ja laulmisega. Meile kõigile, Viimsi Kooliteatri inimestele, meeldib väga muusikalides mängida.

Kuidas sai alguse sinu teekond Viimsi Kooliteatris?

Mina alustasin täpselt viis aastat tagasi, kui osalesin oma esimeses muusikalis "Ma vaatan maailma igaviku aknast", mida mängitakse ka praegu, viis aastat hiljem. Olin siis 12aastane ja see oli minu jaoks ülimalt lahe kogemus. Kõik olid mu ümber nii suured, arenenud ja väga head näitlejad ja sellepärast ma siin olengi - see andis mulle julgustust ja innustust. See teekond on olnud pikk, kuid samas ikka veel lühike.

Millise näidendi/muusikaliga te praegu töötate?

Meil on pooleli etendused "Ma vaatan maailma igaviku aknast", mis räägib Johan Laidoneri, tema naise ja perekonna elust. Etendus on väga sügav ja ajaloolise sõnumiga. Etendused toimuvad veel aprillis, siis oleme selleks hooajaks lõpetanud.

Milline on Külli Talmar lavastajana?

Külli on suurepärane inimene. Temaga koos töötada ja aega veeta on omaette lõbu. Ta võib olla karm ja ta võib olla tohutult lõbus.
Kui me parasjagu etenduse kallal töötame, on Külli väga aktsepteeriv. Ta tahab kuulda, millised on meie ideed, ja proovib need täide viia ning talle meeldib, kui kõik on südamega asja juures, mingisugust looderdamist ei taha ta näha. Kui midagi on väga ilusasti ja hästi tehtud, on tal kohe "kananahk ihul" ja pisar silmas - nagu ta ise ütleb. Etenduse kallal nokitsedes on hea kuulda pidevalt positiivset tagasisidet, sest see innustab meid projekti paremini tegema.

Mida on Viimsi Kooliteater sulle andnud? On see sind muutnud?

Kooliteater on kindlasti olnud üks olulisemaid ja paremaid asju, mis minu elus juhtunud on. Igal aastal on oodata midagi suurepärast ja huvitavat, sest tean, et saan teha paar kuud seda, mida ma absoluutselt armastan. Distsipliin, higi ja pisarad ning imeline tulemus on alati väga hea autasu kogu pingutusele.
Enne seda tegelesin samuti näitlemisega, aga Viimsi Kooliteater andis mulle erilise tõuke minu tuleviku poole. See, mida ma seal teen, on kõik, mida tahan kunagi teha.

Mida on tulevikus oodata Viimsi Kooliteatrilt?

On selline naljakas lugu, et sel ajal, mil oleme just oma etendusi lõpetamas, ei tea me kunagi, mida me järgmisel aastal teeme. Tahaksime luua taas kord midagi suurt ja lahedat.
Aga selleks vajame ka suurepäraseid inimesi, näitlejaid, isiksusi, lauljaid, tantsijaid - kõiki. Seega talendid - astuge üles ja võtke osa!

Marie Loreen Ränisoo
Liisa Johanna Viikna
__________________________________________________________________________

Kooliteatri lisaetendused Viimsi Kooliteatri "Ma vaatan maailma Igaviku Aknast" lisaetendused toimuvad 10., 11. ja 12. aprillil.

12. veebruaril esietendus Viimsi Kooliteatri etendus "Ma vaatan maailma Igaviku Aknast", mis osutus nii populaarseks, et publiku tungival soovil saab etendust näha veel ka aprillis - 10., 11. ja 12. aprillil kell 18.

Samanimelist etendust mängis Viimsi Kooliteater viis aastat tagasi. Ka siis olid peaosatäitjateks Rünno Karna ja Laura Ojala.

Tänavu esietendunud lavastus on tänu etenduse konsultandi Irene Lääne abile saanud juurde uusi ja põnevaid fakte. Kuigi viis aastat on pikk aeg, teevad etenduses kaasa noored, kes aastaid tagasi mängisid samas etenduses laste osi.

Väsimatu lavastaja Külli Talmar ja lauluõpetaja Ita-Riina Pedanik on õnnelikud, et neil oli võimalik taas läbi teha imeline protsess, mis kulmineerus etendustega, kus publikul olid pisarad silmas ning vaatajates tekkisid emotsioonid, mida nad varem polnud kogenud.

Paljud publiku seas istunud inimesed on tulnud näitlejaid ja etenduse meeskonda kättpidi tänama selle eest, et noored on suutnud sellise väärika ajaloolise materjali nii tõetruult ja imetlusväärselt lavale tuua.

Kellel veel pole olnud võimalust etendust näha, siis tasub varakult valmis olla ja kindlasti kohad ette broneerida, sest saalis on istekohti piiratud arv.

Kohti on võimalik broneerida aadressil margit.vosu@viimsi. edu.ee (Margit Võsu, Viimsi Kool).