Aktiivsed eakad, ühenduse liikmed tegutsevad viies ringis, need on foto- ja käsitööring, matka- ja bowlinguklubi ning vesiaeroobika.

Aastapäevaks tuli trükist n.ö ahjusoe valla eakate teatmikmeelespea, mida sel päeval kõigile jagati. Meelespea sisu on VPÜ ajalugu loomisest alates, põhjalik info juhatuse ja volikogu kohta, mulluse aasta tegevusaruanne ja tänavuse aasta tööplaan. Tutvustatakse päevakeskusi ja valla sotsiaalametit ning toetusi. Väike, kuid inforikas teatmik on lausa hädavajalik igale valla eakale, et kohaliku eluga kursis olla.

Kui VPÜ esinaine Viiu Nurmela oli esitanud põhjaliku ülevaate ühenduse tegemistest 20 aasta jooksul, sai sõna vallavolikogu esimees Priit Robas, kes tervitas eakaid vallavolikogu ja Randvere küla poolt.

"Nakatage oma positiivsust ka teistele eakatele," soovitas Robas. "Teil on teistele väga palju anda."

"Eakate roll on kasvanud Eestis ja Euroopas," tõdes vallavanem Haldo Oravas. "Eakaid tuleb üha rohkem kaasata, sest sündivus väheneb. Valla suurim väärtus on inimesed.

Nad ei mõjuta ainult valla elu, nad mõjutavad Eesti majandust, poliitikat ja toimetulekut."

"Teie oluline roll on hoida valla eakate vaim virge ja füüsis korras," sõnas abivallavanem Jan Trei. "Olete selle ülesandega väärikalt hakkama saanud. Olete olnud tõsine koostööpartner vallaga, olete aidanud lahendada valla eakate muresid." 

Viimsi Pensionäride Ühenduse juhtkond valla kõrgeima autasu – Viimsi Vaalaga.

Vallavanem ja abivallavanem andsid VPÜ-le valla poolt sajaeurose kinkekaardi.

Viimsi pensionäre oli pidupäeva puhul tulnud tervitama Pensionäride Liidu aseesimees Rein Kriis. Tema sõnul Eestis teist nii head pensionäride ühendust polegi.

Ametlikus õhkkonnas möödunud koosolekule pakkusid vaheldust Püünsi kooli esimese klassi õpilased, kes tantsisid ja lugesid luuletusi.

VPÜd tuli kontserdiga tervitama Randvere pasunakoor, kellel oli samuti tähtpäev - möödus kaks aastat tegevuse alustamisest. Pidu jätkus Boris Lehtlaane ja Henn Rebase esinemisega.

Lauad kattis ja teenindas AS Tampe Haabneeme kohvik, kelle kohta öeldi kiidusõnu 160 inimese kiire ja meeldiva teenindamise eest. Reet Kurg oli kogu meeskonnaga tööd teinud selle heaks, et kõik sujuks nii hästi, nagu sujus.