Suhtun väga hästi. Kogu arendatav kompleks ja lisaks muu terviseradade võrgustik on Viimsi elanikele äärmiselt tore arendus. Kui vaadata tänast Randvere teega paralleelset kergliiklusteed, siis on see pidevalt täis sportivaid inimesi.

Iga lisaatraktsioon õues aitab leida põhjust tulla kogu perega välja ja ennast aktiivselt liigutada. Tore, terve ja stressivaba Viimsi.

Kui palju see rajatis või kompleks puudutab teid või teie peret?

Hetkel niipalju, et löön kaasa nõu ja jõuga. Suur hulk maad on selleks kasutada antud ja teeme endast parima, et sellest korralik asi saaks. Tulevikus teeme kindlasti n.ö jala valgeks ka.

Millised on teie ootused seoses selle rajatisega? On teil ka mõni mure või kahtlus, mis sellega seotud?

Muresid on nagu ikka nii suure projektiga. Esimene mure on see, et suudaksime võimalikult loodussõbralikult laskumisnõlvad valmis saada.

Et uued pinnavormid oleks korrektsed, püsivad ja kenasti haljastatud. Teine teema on keskuse edasine käivitamine ja käimas hoidmine. Loodetavasti leiab vald tugeva operaatori, kes suudab seda kõike korraldada ja arendada. Eeldused on kõik olemas ja hetkel kahtlusi pole.

Kas olete ise ka perega suusahuvilised?

Kogu pere suusatab ja uisutab. Seetõttu ootavad kõik pikisilmi järgmist talve, et saaks juba "oma" mäge proovida.

* * *

Lubja-Nurme maaüksuse omaniku Mihkel Niglase volitatud esindaja Madli Kristjuhan vastas Viimsi Teatajale järgmist: "Kui Viimsi vald koostas selle piirkonna arengukava, kuhu oli planeeritud ka suusanõlv, siis Lubja-Nurme maaüksuse omanik tuli selle plaaniga kaasa. Kuna aga maaomanik elab välismaal, siis loomulikult ei saa ta enda kanda võtta suusanõlvade rajamise kohustust.

Suusanõlvade rajamise idee tuli Viimsi vallalt, seetõttu organiseerib suusanõlvade arendamist samuti vald. Vald on lubanud korraldada ka konkursi suusanõlvade rajamiseks ja teenindamiseks operaatori leidmiseks.

Tänaseks ei ole veel operaatorit valitud. Omanik on nõus astuma tulevase operaatoriga läbirääkimistesse, kuid tänasel hetkel kindlad lepingulised suhted puuduvad.

Praegu koostame Lubja-Nurme kinnistule vajalikku detailplaneeringut, mis määratleb kinnistu maakasutuse tervikuna, suusanõlvad puudutavad vaid osa Lubja-Nurme kinnistu maa-alast. Detailplaneering on hetkel algatatud ja eskiisi koostamise staadiumis."

Lubja külavanem Raimo Tann lubas edaspidi lehes tutvustada küla ootusi ja plaane seoses suusanõlvaga.