"Viimsi jaoks on uuendatud tee koduvärava esise kordategemine," märkis Viimsi vallavanem Haldo Oravas. "Ranna tee on ju igale tallinlasele värav Viimsisse. Aga see on ka enamiku viimsilaste igahommikune tee linna tööle. Viimsi on Tallinna lähiümbruse valdadest esimene ja ainus, kus ühendusteed on taastatud koostöös. See oli ka esimene leping, mille Tallinn on mõne nn kuldsesse ringi kuuluva omavalitsusega sõlminud - omamoodi on see teedrajav näide, kuidas ühistöös on võimalik mõlemale olulised asjad ära teha."

"Selle teelõigu renoveerimine on märkimisväärselt olulisem kui nii mõnigi eurorahade eest tehtud pompöösne tee-ehitusprojekt, mille tulemuseks on küll uhke tee või läbimurre, kuid mille kasutajaskond on kulutusega võrreldes olematu," sõnas Tallinna linnapea Edgar Savisaar. "Ranna tee on ühendustee kahe sõbraliku omavalitsuse vahel, mille töötajad ja elanikud on erakordselt tihedalt põimunud. Seda teed vajavad tuhanded tallinlased töö mõttes ning viimsilased kodu mõttes. Piltlikult öeldes oli see kodutee ja töötee ühendamine - rõõm mõlemale osapoolele."

Pirita linnaosa vanem Tiit Terik sõnas, et Pirita elanikel on põhjust rõõmu tunda, sest viimastel aastatel on linnaosas valminud mitu olulist tee-ehitusprojekti: Rummu ristmik, Randvere tee rekonstrueerimine ning nüüd Ranna tee. "Mulle valmistab heameelt koostöö Viimsi vallaga. Pirita ja Viimsi peavad ühiselt mitut toredat üritust ning tee-ehitusprojekt on koostöö igati oodatud ja vajalik jätk."

"Rekonstrueerimiseks kulunud 2,1 miljoni euro sees on ka Ranna tee kergliiklustee ehitus maksumusega 160 000 eurot, mida finantseeriti Euroopa Liidu vahendite arvelt," lisas Viimsi abivallavanem Endel Lepik. "Ranna tee remonttööde käigus tehti olemasoleva asfaltkatte freesimine, äärekivide vahetus, sõidu- ja kõnniteede asfalteerimine, tänavavalgustuse renoveerimine, sadevete kanalisatsiooni rajamine, kergliiklustee ehitus linnast väljuvale suunale, haljastuse taastamine ja liikluskorraldusvahendite paigaldamine. Uuenduskuuri läbinud

Ranna teel on mõlemas suunas kaks sõidurada, samuti mõned pöörderead ja laiendused." Ranna tee taastusremonttööde töövõtja oli AS Teede REV-2, projekteerija oli AS K-Projekt. Remonditava teelõigu pikkus oli 1,2 km.