«Märk peaks nii viljandlastele kui linna külalistele sümboliseerima Viljandit kui omanäolise ajalooga tegusat linna,» ütles London. Konkurss on suunatud ennekõike professionaalsetele kunstnikele. Osalema on ooda tud nii Eesti disainerite liidu, Eesti kujundusgraafikute liidu kui ka sõltumatud professionaalsed disainerid ning kunstikõrgkoolide üliõpilased. Kavandataval Viljandi logol peavad olema näha linna nimi ja numbrikombinatsioon 730, logo peab olema kasutatav nii värvilise kui mustvalgena, nii trükistel, tekstiilil kui digitaalselt. Samuti peab logo olema arusaadav ja loetav ka vähendatud kujul.

Ideekavand tuleb esitada digitaalse pdf-failina ja A4 formaadis väljatrükina hiljemalt 30. jaanuaril kell 12. Ideekavand peab olema varustatud autori märgusõnaga (pfd-faili nimetuses või ümbrikul) ja seletuskirjaga kujutatu kohta. Ideekavand ja juurdekuuluv materjal tuleb esitada Viljandi linnavalitsuse e-posti aadressil logokonkurss@viljandi.ee või aadressil Johan Laidoneri plats 5, 71020 Viljandi.

Esitatud kavandit hindab Viljandi linnavalitsuse moodustatud komisjon ning tulemused avalikustatakse 1. veebruaril Viljandi linna kodulehel. Konkursi auhinnafond on 730 eurot, mis jagatakse kuni kolme parima töö vahel. Auhinnatud logo(de) kasutamise, töötlemise ja muutmise õigused kuuluvad täiendavat tasu maksmata konkursi väljakuulutajale. Sobivate kavandite puudumise korral on hindamiskomisjonil õigus jätta auhinnad välja andmata.