Näiteks leiab pargist Prantsusmaa Eiffeli torni ja Triumfikaare ning Inglismaa Big Beni. Tänaseks on pargis esindatud ligi 80 Euroopa Liidu linna ja 350 hoonet. 2005. aastal avati pargis ka Tallinna linnamüüri lõik Suure Rannavärava ja Paksu Margareeta maketiga.

Veel ei ole kindlaks määratud, kus ja kuidas täpselt hakkab teemapark Valuoja orus paiknema. Linnavalitsuse peaarhitekti Laur Piheli arvates on Valuoja orus hea ära kasutada oru looduslikke iseärasusi.

«Hansalinnu ühendas omal ajal vesi ning seetõttu on üks võimalus panna maketid piki Valuoja orgu. Nii saaksime luua võimalikult realistliku maketi, kasutades ära näiteks looduslikku juga,» arvas Pihel.

Konkursile esitatav töö peab sisaldama pargi asendiplaani, näidisalasid, arhitektuurseid detaile ning 3D-vaateid pargist, kus hoonete maketid oleksid mõõtkavas 1:25. Samuti tuleb lisada seletuskiri töö nägemusest ning hinnapakkumine ideekavandi realiseerimiseks vajalikele projekteerimistöödele, mis ei tohi ületada 15 000 eurot. Konkursi tingimustega on võimalik tutvuda Viljandi linnavalitsuse kodulehel või e-riigihangete keskkonnas.

Konkursitööd tuleb esitada Viljandi linnavalitsuse aadressil Johan Laidoneri plats 5, 71020 Viljandi. Tööde esitamise tähtaeg on 10. aprill kell 12. Konkursi auhinnafond on 8000 eurot, millest konkursi võitjale on määratud 5000 eurot, teisele kohale 2000 eurot ja kolmandale kohale 1000 eurot.

19. veebruaril kell 13 korraldatakse Viljandi linnavalitsuses kõigile huvitatud isikutele infotund, kus jagatakse täiendavat informatsiooni ja selgitusi linnavalitsuse ootustest teemapargile.