Maamaksumäär Saue linnas alates 1. jaanuarist 2013

Volikogu kehtestas Saue linna haldusterritooriumil ühtse maksumäära 2,5 % maa maksustamishinnast aastas, välja arvatud põllumajandussaaduste tootmiseks kasutusel oleval haritaval maal ja looduslikul rohumaal (maatulundusmaa), mille maamaksumääraks on 2,0 % maa maksustamishinnast aastas. Määrus jõustub 1. jaanuaril 2013. Määruse poolt hääletas kaheksa, vastu oli viis ja erapooletuks jäi üks volikogu liige.

Kes ja kuidas alates 2013. aastast maamaksuvabastust saab, loe lk 4.

Saue Linnavolikogu

  • Kehtestas Saue linna Kungla tn 2 ja Jälgimäe tee T1 kinnistute detailplaneeringu.
  • Otsustas seada isikliku kasutusõiguse Elektrilevi OÜ kasuks Saue linna omandis olevale Pärnasalu tänav T2 kinnistule 0,4 kV õhuliini masti, 0,4 kV maakaabelliini ja liitumiskilbi ehitamiseks ja majandamiseks ning volitas linnapea Saue linna nimel sõlmima isikliku kasutusõiguse seadmise notariaalselt tõestatud kokkuleppe.
  • Kehtestas Saue linna 2012-2022. aasta arengukava.
  • Võttis ühehäälselt vastu Saue linna 2012 aasta II lisaeelarve, Saue linna eelarvestrateegia aastateks 2013-2016, koerte ja kasside pidamise eeskirja Saue linnas ning linna esindamise korra.
  • Kehtestas bussi- ja rongisõidu soodustused Saue linna elanikele. Määrus jõustub 1. detsembril 2012, selle poolt hääletas kaheksa, vastu oli neli ja erapooletuks jäi kaks volikogu liiget. Võrreldes uut määrust täna kehtiva õigusaktiga, on sõidusoodustuste taotlejatel alates 1. detsembrist nõutav registreeritud elukoht Saue linnas vähemalt kolm kuud enne sõidusoodustuse taotlemist. Õpilastel on nõutav mõlema vanema (või üksikvanema) ja õpilase enda registreeritud elukoht Saue linnas vähemalt kolm kuud enne sõidusoodustuse taotlemist. Väljaspool Saue linna õppivatel üldhariduskooli ja kutseõppeasutuse õpilastel tuleb valida, kas nad kasutavad tasuta bussi või elektrirongi. Mida määrus muudab õpilastele juba väljastatud tasuta sõidukaartide osas, loe lk 4.
  • Suunas teisele lugemisele Saue linna 2013. aasta eelarve ja volikogu 20. septembri 2012. aasta määruse nr 50 „Sotsiaaltoetuste taotlemise, määramise ja maksmise kord" muutmise ning kolmandale lugemisele määruste eelnõud „Koolieelses lasteasutuses vanemate poolt kaetava osa määr ja tasumine" ja „Koolieelse eralasteasutuse ja lapsehoiuteenuse toetamise kord".
  • Kinnitas volikogu sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni liikmeks volikogu liikme Rafael Amose.

Volikogu esimees Valdis Toomast ja linnapea Henn Põlluaas tutvustasid volikogule regionaalministri algatatud omavalitsusreformi arutelu materjale. Lõpetuseks andis linnapea volikogule ülevaate kooli juurdeehituse projektist.

Kõik volikogu määrused ja otsused on avalikustatud Saue linna kodulehel www.saue.ee ja linnakantseleis.