Lisaks on asukoht logistiliselt Tallinnale lähedal, nii et vajadusel saavad hooldekodu kliendid linna sõita ning nende pealinnas või selle lähiümbruses elavatel lähedastel ei ole pikk tee hooldekodusse külla tulla.

Tulevikus on plaanis rajada hooldekodu kõrvale parkmets, milleks soovitakse taotleda riigilt munitsipaalomandisse planeeritavast alast lõuna poole jääv kõrghaljastusega kaetud maa-ala. Sellega moodustatakse koos hooldekodu krundiga toimiv tervik, kus on tagatud pargiala avalik kasutamine igaühele ning hooldekodu ja selle õueala kasutamine hooldekodu klientidele ja külalistele.

Mõnus elupaik

Eesmärk on ehitada 50-60 kohaline vallale kuuluv hooldekodu, mille klientidel oleksid igati mugavad ja meeldivad tingimused vanaduspõlve veetmiseks. Neile tagatakse elementaarsed teenused, millega võib olla eakatel endil igapäevaelus raske toime tulla - hooldekodu kokkade valmistatud toit ning soe ja puhas tuba, mugavad pesemisvõimalused, sealhulgas ka pesu pesemiseks, ning muud tingimused, mis tagavad selle, et vanuritel oleks hooldekodus hea elada.

Hooldekodusse on oodatud eakad, kes ei saa ühel või teisel põhjusel enam iseseisvalt kodustes tingimustes igapäevaeluga hakkama. Näiteks sobib hooldekodu eakatele, kellel ei ole lähedasi, kes neid aitavad.

Kindlasti on hooldekodu mõeldud ka neile eakatele, kes vajavad igapäevaelus regulaarset järelevalvet või näiteks abi kindlal kellaajal ravimite võtmisel.

Hooldekodusse on oodatud ka need eakad, kes tunnevad end üksildaselt ning kes sooviksid veeta meeldivalt aega koos eakaaslastega.

Harku valla elanikele on teenuse hind soodsam kui inimesele, kellele võimaldatakse hooldekodu teenust väljastpoolt valda. Kohatasu täpne suurus selgub hoone valmimisel.

Hooldekodu valmimine

Selleks aastaks on planeeritud hoone tehnilise taristu, näiteks vee, kanalisatsiooni, teede ja tänavavalgustite, projekteerimine. Järgmisel aastal alustatakse nende välja ehitamisega.

Hoone ehituseks soovitakse leida rahalised vahendid struktuurifondidest või sobiva partneri leidmisel erasektorist.

Niipea, kui tekivad rahalised võimalused, on omavalitsus valmis alustama hooldekodu ehitusega.