PANE TÄHELE: Mis vahe on lihal ja lihamassil?
Maaleht kirjutas sel nädalal, et kui seni on siinsed tööstused toonud lettidele järjest kõrgema lihasisaldusega vorste ja viinereid, siis uksed avanud odavpoodide kett sihib teist suunda.

Soodsa hinnaga tooted on valmistatud Poolas ja Leedus soodsa hinnaga toorainest: kanalihamassist, kananahast, seakamarast, pekist jms. Neid koostisosi ei loeta aga lihaks.
Teeme selgeks - mis vahe on lihal ja lihamassil?
Liha on Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määruse nr 853/2004 kohaselt loomade söödavad osad, sealhulgas veri.
Hakkliha on konditustatud liha, mis on hakitud osakesteks ja sisaldab vähem kui 1% soola.
Lihamass on toode, mis on saadud liha eraldamisel lihaga kaetud kontidelt pärast konditustamist, või kodulinnurümpadelt, kasutades mehaanilisi vahendeid.
Lihamassist 88% saadakse lindudelt ja 12% sigadelt (haiguste edasikandumise ohu tõttu on keelatud teha seda mäletsejalistest).
Lihamassi tootmiseks kasutatav tooraine peab vastama värskele lihale esitatavatele nõuetele ja lihamassi tootmiseks ei tohi kasutada kodulindude puhul jalgu, kaelanahka ja pead ning teiste loomade puhul pea, pöidade, saba-, kintsu-, sääre-, pind-, õlavarre-, kodar- ja küünarluud.