"Vanasti seda jampsi ei olnud – kui oli kuiv, oli kuiv, aga nüüd on pahatihti ühe päeva jooksul kolmesugust ilma. Ole siis tark!

30. mail on Kuu loomine. See on väga tähtis, et teada, mis ilm edasi teeb ja juuni alguses olen ehk palju targem. Praegu (nädal tagasi – R. R.) õunapuud veel ei õitse, sitikad ja sipelgad ei tegutse rohus nii aktiivselt. Pean ootama veidi. Väga palju ütleb mulle kas või see, kuhu nad oma pesa hakkavad tegema. Minu teadmised tulevad loodusest ja pikaajalistest tähelepanekutest, arvutit ma ei näpi.

Kevad on ses osas kaua õnnis olnud, et pole olnud kuigi palju sääski ega teisi vereimejaid. Muidugi, lindude seisukohalt jällegi oleks neid vaja. Eks neid mingil ajal tuleb ikka, aga sääseuputust ei tohiks küll tulla.

Suvi tuleb sedapuhku nagu kirju liblikas, tuleb igasugu asju. Tuleb isegi tormiks valmis olla, kuigi praegu on veel vara öelda, millal ta välja kargab.

Soojust tuleb keskpäraselt. See on hea ka, siis ei tule parme loomadele nii palju. Ka ei näe ma eriti äikeselist aastat.

Sellist suve nagu eelmisel aastal oli – kuumuselt lausa põrgu – küll tulemas pole. Mõni kuumalaine tuleb, aga need on lühikesed. Kahtlane, kas 30 kraadi välja pigistabki. Ma ei julge puhkajatele pikka sooja suve lubada, ilus ilm on jupiti.

Millegipärast kardan, et õiget suve sel aastal ei ole. Tuleb lihtsalt üle elada. No selline Harju keskmine."

Seda, mida arvavad teised Maalehe ilmatargad, saad lugeda siit: MAALEHE ILMATARKADE SUVEENNUSTUS | Kas suvele paneb tõesti põntsu 60 aasta sündroom?