Tööandja jaoks on tähtis näha, et kandidaat ei otsi tööd lihtsalt raha või igavuse pärast, vaid teda tõesti huvitab see valdkond, kuhu kandideerib. See annab tööandjale kindluse, et Sa teed tööd pühendumusega ja pikemat aega. Enne intervjuud tee eeltööd ja kogu võimalikult palju täiendavat infot nii ettevõtte enda kui ka tema valdkonna kohta laiemalt.

Rõhuta oma töökogemusi kui tillukesed need ka poleks

Ole valmis rääkima oma senistest praktika- või töökogemustest ükskõik kui suvalised need Sulle endale ei tunduks. Selgita, mida Sul oli võimalik neil kohtadel õppida ja milles areneda; millised olid Sinu kohustused ja vastutus. Tööandja ei hinda mitte ainult oskusi, mida Sa eelnevalt kogunud oled, vaid ka seda, et Sul on olemas töökogemus kui selline.

Erialased õpingud ja teadmised räägivad Sinu kasuks!

Sa oled õnnega koos, kui oled lõpetanud vastava eriala, kuhu kandideerid, või oled seda just omandamas. Tööandja jaoks on väärtuslik, kui kollektiivi lisandub värskeid ja kaasaegseid erialaseid teadmisi ja oskusi. Kui Sul pole õpinguid ette näidata, hari end raamatute või taskuhäälingu saadete abil ja räägi sellest.

Ole innukas õppima ja uusi oskusi omandama!

Tööandjad värbavad noori sageli just sooviga neid ise välja õpetada. Ütle selgelt, et kogud heameelega uusi teadmisi ja oled valmis oma aega sellesse panustama. Võid ka rõhutada üldteada fakti, et noored on kiired õppijad. Siin terendab kasu ka Sulle endale, sest pole paremat kooli praktilisest elust.

Tunne huvi, küsi küsimusi, ole avatud suhtleja!

Sind hinnatakse kõrgemalt, kui oled hea suhtleja: see annab lootust, et kohaned hästi kollektiiviga ja saad oma ülesannetega paremini hakkama. Seega kasuta avatud kehakeelt, ole uudishimulik ja esita ka ise küsimusi (võid need varem välja mõelda), peegelda vestluspartneri mõtteid. Ka hea võõrkeelte oskus näitab, et saad suhtlemisel suurepäraselt hakkama.

Kasuta ära võimalust oma digipädevuse näitamiseks

Keskealised vaatavad sageli noortele alt üles nende heade tehnoloogialaste ja digioskuste tõttu. Mõtle läbi, millised Sinu teadmised-oskused organisatsioonile kasuks võiks olla? Võibolla teed Sa häid videoklippe, oskad helitehnikaga ümber käia, töötled mõnuga fotosid või oled Instagramis kibe käsi? Too see selgelt, aga liialdamata esile.

Esitle oma noorust eelisena

Näita välja, et Sa oled innukas tööle asuma, Sul on energiat ja tahtmist aidata tööandjal uusi lahendusi välja mõelda ja ellu viia ning ühiseid eesmärke saavutada. Noorte eeliseks juba mugandunud ja kergelt silmaklappidega vanemate olijate eest ongi suur motivatsioon ja värske vaatenurk. Näita seda välja!

Soovime Sulle põhjalikke ettevalmistusi, edukat kandideerimist ja lennukat tööelu!

Viidatud uuringu viis CV.ee läbi 27. aprillist 16. maini 2022. Tööandjatele suunatud küsimustikule vastas veebi teel kokku 260 ettevõtte esindajat – juhti, personalijuhti ja personalispetsialisti. Vastajate seas on esindatud erineva suuruse ja tegevusvaldkonnaga organisatsioonid üle Eesti.

Jaga
Kommentaarid