Lõunakaare tuul on mõõdukas ning õhusoe kerkib 15–19, kagunurgas kuni 22°ni. Pühapäeval liigub madalrõhkkond üle Botnia lahe Lõuna-Soome kohale. Selle mõjul on öö vihmane, päeval jääb sajuhooge harvemaks ning siis saab ka termomeetrinäit 20° lähedale tõusta.

Esmaspäeval madalrõhuala nõrgeneb, kuid püsib Eesti kohal. Sajuvõimalus on üsna väike ning ka tuul rahuneb. Sooja tuleb veidi lisaks ning termomeetrinäidud on öösel 10° lähedal, päeval tõusevad valdavalt üle 20°.

Teisipäeval jõuab Läänemerele jahedam õhumass ning annab madalrõhkkonnale energiat, et aktiivsust koguda. Nii hakkab tsüklon teisipäeva öösel Eesti kohal süvenema ning võtab suuna itta. Loodetuul tõuseb tormiks.

Sajab tihedat vihma ning sarnaselt selle nädala teisipäeva Ida-Eesti sajuga on suur võimalus sarnaseks olukorraks. Kolmapäeva öösel taandub tsüklon koos tihedama sajuga itta ning päeval on vaid kohatine hoovihma võimalus. Ka tuul rahuneb. Õhusooja on aga endiselt 20° ümber ning nii on vähemalt sissejuhatus jaanipäeva lootustandev.