Päris huvitava tulemuse saab aga purki pandud külmsupist, mida võib kasutada ka rosolje põhjana. Kahe viimase retsepti autor on Dominici peakokk Allar Oeselg.

Andlauusia tomatisupp gazpacho

2 saiaviilu
5 dl tomatimahla
500 g küpseid tomateid
1 sellerivars
pool pikka kurki
2 küüslauguküünt
1 tl punase veini äädikat
1 tl Worchesteri kastet
1 tl suhkrut
0,5 tl Cayenne´i pipart
2 sl oliiviõli
soola, pipart

Valage saiaviiludele tomatimahl, et sai pehmeneks. Lõigake tomatitele noaga rist peale ja kastke natukeseks keevasse vette. Seejärel tõmmake noaga koor maha. Pange kõik supi komponendid kannmikserisse ning püreestage ühtlaseks. Maitsestage soola ja pipraga.

Külmsupp suitsukana ja hallitusjuustuga

Külmsupp suitsukana ja hallitusjuustuga.

2 keedetud kartulit

2 keedetud muna

200 g suitsutatud broileri kintsuliha

75 g marineeritud kurki

50 g sinihallitusjuustu

värsket tilli

soola, pipart

sojakastet

oliiviõli

200 g keedetud peeti

2 sl mahedat sinepit

1,5 l keefirit


Hakkige kartulid, munad, kanaliha, marineeritud kurk, sinihallitusjuust ja till. Segage kokku ning maitsestage soola-pipraga. Lisage paar lusikatäit sojakastet ning oliiviõli. Seejärel lisage riivitud peet, sinep ning valage juurde keefir. Segage kõik läbi ning maitsestage. Kui võimalik, laske supil ööpäev külmkapis seista – see muudab roa eriliselt maitsekaks.

Marineeritud kõrvitsa ja punapeedi lõikudega Burrata juust

Marineeritud kõrvitsa ja punapeedi lõikudega Burrata juust.

6 kera Burrata juustu
1 purk Põltsamaa kõrvitsasalatit
1 purk Põltsamaa punapeedi viile
melonit
arbuusi
rediseid
rukolat
pähkleid


karulaugupesto:
100g karulauku
100g parmesani
100g sarapuupähkleid või seedermänniseemneid
100g kvaliteetset oliiviõli
soola, pipart


Valmistage karulaugupesto, lisades blenderisse võrdses koguses karulauku, parmesani, pähkleid ja oliiviõli ning suristage ühtlaseks. Maitsestage soola ja pipraga.

Lõigake Burrata juustukera neljaks sektoriks ja tehke tükkidest vaagnale ring.

Laotage ringi sisse ühtlaselt kõrvitsat, peeti, väikesteks tükkideks lõigatud arbuusi- ja melonitükke ning õhukeseks lõigatud redise viile.

Katke salat rukola lehtedega, valage peale oliiviõli ja karulaugupestot.

Põltsamaa suvesupi rosolje

Põltsamaa suvesupi rosolje.

2 purki Põltsamaa suvesuppi
5 keedetud muna
400 g majoneesi
200 g hapukoort
külmsuitsu heeringafileed

2 musta leiva viilu
kalamarja
tilli
soola, pipart

Jagage suvesupp ühtlaselt suure kausi või liua peale. Segage omavahel hapukoor ja majonees ning katke suvesupp sellega ühtlaselt ära. Riivige hapukoore-majoneesisegu peale keedetud munad. Röstige leivaviilud ahjus krõbedaks ning suristage köögikombainis ühtlaseks puruks. Kaunistage salat heeringafilee tükkide, kalamarja ja leivapuruga.
Kõige peale puistake hakitud tilli ja soovi korral vormige ka hapukoore-majoneesisegu pallikesed.