Enamik meist tõenäoliselt kodukeemiapudelite etikette ei loe, kuigi oleks ju mõistlik teada, mis ainetega me poleerime oma seinu, põrandaid, ja peseme riideid, mida kanname iga päev naha vastas. Kodukeemias sisalduvad toksilised ained jõuavad vee kaudu ringiga tagasi meie veekogudesse, joogivette ja lõpuks ka toidulauale.

Loomulikult ei pea tarbijad tundma kõiki ohtlikke aineid, et need siis etikettidelt üles otsida ja neid sisaldava tooted välistada. Kuid tarbija saab valida neid tooteid, mille koostises on ainult loodusest pärit ained, mis ka lagunevad looduses ilma kahju tegemata.
Kodumaised pesuvahendid

Üks kodumaine puhastus- ja pesuainete tootja on firma Mulieres, mille loojateks on Karel ja Merylin Rüütli. Vajadus looduslike, kuid samas tõhusate puhastusvahendite järele tekkis paaril lapse sünniga. Isiklik vajadus sundis neid mõtlema, milline pesuvahend sobiks ülitundlikule ning allergilisele nahale.

Kõigepealt katsetasid nad vanaema sahtlist leitud seebiretseptidega, et teada saada, milliseid vahendeid kasutasid meie esivanemad, enne eelmisel sajandil alanud keemiarevolutsiooni.