Videost on näha kuidas põder rohustiku vahelt paadile lähemale tuleb ja seda siis sõbralikult uudistab. Veidi hiljem ei lasknud ta end paadist enam häirida ja ujus oma teed.

Vaatajad on väljendanud muret, et põtra oleks nagu lastud nooltega. Video autor ütleb, et muretsemiseks pole põhjust, põdra jalgade vahele on kinni jäänud pilliroog. „Seda videot on analüüsinud Reporteris esinenud ekspert, Eesti Jahimeeste Selts, Eesti Metsloomaühing. Ka Keskonnaamet on minuga ühendust võtnud, olen neile andnud veel videosid, mida ma enne filmisin (kokku kestis kontakt põdraga ca 30 min). Kõik on jõudnud järeldusele, et põdra juurest paistab pilliroog,“ ütleb Kaldjärv Maalehele.

„Ma ise olen ka pikka aega jahimees, kalamees olnud, ma tunnen pillroo ära kui ma näen seda. Pilliroog võib olla väga pikk ja see ongi põdral kahelt poolt ilusti jalgade tagant väljas „V“ kujuliselt. Vaadake juba vetteminemise hetk läbi, seal on korraks ülakeha väljas, pole seal mingeid nooli, vette minnes on tagajalgade taha haakunud rood näha. Lisaks peaks nooltel suled olema. Aga tundub, et inimesed viskavad pilgu peale ja on kohe nagu ise kohapeal olnud ja kõige suuremad eksperdid,“ lisab video autor selgituseks.

„Põder ujus ilusti vastaskaldasse, tuli veest välja, polnud tal enam midagi küljes ja jalutas minema. Palun kainet mõistust säilitada ja mitte oma teooriatega teisi ka alusetult üles kütta,“ lisab ta.

Vaata videost!