Algas kõik 1874. aasta aprillis, kui Suur-Kambja mõisast eraldati nelja härja nelja päeva töö jagu maad ning selle maa ja ilma nimeks sai Andre. Andre talu. Tooaegne peremees pani kinnituseks lepingule alla kolm risti. Sellega piirdus tema kirjaoskus. Aga ta pani aluse millelegi oluliselt suuremale. Tänaseks on sellesama talupoja viies põlvkond taas samale maalapile jõudnud, üle 100 aasta tagasi loodud maailma täiustamas.

Mummukeste ja perenaise ühised meditatsioonid päädisid lõpuks visiooniga juustust.

Piimatootjad oleme me olnud juba üle 20 aasta. Selle aja jooksul muutus aina painavamaks tunne, et meie Mummukesed (nii me kutsume oma lehmi) teevad küll tööd aina parema piima tootmiseks, aga lõpuks maandub see piim anonüümsena suures ühises piimakatlas kuskil suurtööstuses. Koos oma loomadega hakkasime otsima personaliseeritud toodet, läbi mille saame lõpptarbijani jõuda. Mummukeste ja perenaise ühised meditatsioonid päädisid lõpuks visiooniga juustust.

Meie juust on esimene Eesti toiduaine, mis on pälvinud kõrge rahvusvahelise auhinna.

Alates 2015. aasta augustist oleme juustumeistrid. Valmistame Hollandi tüüpi juustusid meie Mummukeste täispiimast. Erinevad maitsed juustule saame meile omaselt katsetades erinevate bakterikultuuride ja juustude laagerduse ajaga. Meie juust on esimene Eesti toiduaine, mis on pälvinud kõrge rahvusvahelise auhinna.

Jätkamiseks vajame tuge

Meie farmis lüpsavad lehmi Eesti esimesed lüpsirobotid. Loom otsustab ise oma päevakava üle ja see on neil tõesti tihe. Söömine, piima tootmine, lüpsil käimine. Farmis on küll kasutusel moodne tehnika, kuid keskkonnanõuded lähevad siiski aina rangemaks ja meie praegune piima tootmine on hakanud ajale jalgu jääma. See tähendab, et kui me olukorda ei paranda, peame tegevuse lõpetama. Kui meil piima toota ei õnnestu, ei saa me enam ka seda maailma parimat juustu toota. Lettidelt kaovad kuldkollased Andre Farmi juustukerad ja head veinid ei leia endale ideaalset partnerit juustu näol.

Kui me olukorda ei paranda, peame tegevuse lõpetama.

Õnneks on meil lahendus. Nüüd ja kohe hakkame ehitama keskkonnanõuetele vastavaid uusi ja moodsaid silo- ja lägahoidlaid. Lisaks vajame söötmisrobotit, mis parandab lehma nina ette jõudva sööda kvaliteeti, kuna ta annab süüa mitu korda ööpäevas. Kuna piim tuleb iga päev ja igas olukorras, kuid elektrit iga päev ja igas olukorras ei ole, siis oleme me sunnitud riskide maandamiseks soetama ka uue hädavajaliku generaatori. Oleme kogu eeltöö ära teinud ja nüüd on vaja ehitusega pihta hakata.

Põllumajanduse kõige suurem jumal Eestis, PRIA, on meid usaldanud ja andnud nõusoleku neid projekte ellu viia. Kui PRIA juba meisse usub, siis pole teistel vaja kahelda. Kogu projekti eelarve on aga pea 1,2 miljonit eurot. Sellist summat meil kahjuks olemas ei ole, mistõttu pöördumegi kõigi teie poole!

Saa digilehma omanikuks

Oleme pingutanud selle nimel, et kõik meie toetajad tunneksid ennast osana karjast, osana Andre Farmi perest. Oleme avatud farm. Iga hetk võib tulla Mummukesi kallistama nii organiseeritud ja juhendatud ekskursioonidena kui ka täitsa iseseisvalt. Farmi juures on meil talupood, kus saab alati kõiki meie juustusid maitsta ja kaasa osta. Tulevikus sooviks oma kogukonda aga veelgi paremini karjatada, suuta veelgi personaalsemalt suhelda. Lasta inimestel saada osa meie igapäevaelust. Olla samuti juustumeistrid.

Nimelt on piiratud hulgal inimestel nüüd võimalik soetada omale meie digifarmi digilehm ja saada moodsa digivara (NFT) omanikuks. Digilehma ostmisega toetad oma lemmikbrändi arengut ja hakkad osa saama meie kogukonna ehk karja suurepärastest tegemistest ja pakkumistest.

Mis on NFT?

Lihtsalt öeldes on NFT digitaalne kunstiteos, mida on võimalik interneti teel osta ja müüa. NFT-d on kogutavad digitaalsed varad, millel on väärtus, täpselt nagu füüsilisel kunstil. Neid võib olla mistahes formaadis, alustades fotograafiast, kunstist ja muusikast ning lõpetades videote ja säutsudega. NFT-teost on küll võimalik kopeerida, kuid originaali on siiski vaid üks. Originaalse NFT-faili sees on lisateave, mille järgi on võimalik tuvastada originaalne teos.

NFT-d võib võrrelda mistahes kollektsioneeritavate esemetega, nagu maalid või vintage-märulikujud. Lihtsalt füüsilise eseme ostmise asemel maksad faili ja tõendi eest, et originaalkoopia kuulub sulle.

Digilehma ostmisega toetad oma lemmikbrändi arengut ja hakkad osa saama meie kogukonna, ehk karja suurepärastest tegemistest ja pakkumistest.

Saadaval on erineva hinnatasemega digilehmad ja muidugi saad (kuni digilehmi pakkumises jätkub) digilehmi aja jooksul juurde soetada. Erinevate astmete digifarmeritele pakume erinevad pakette: mida rohkem on digilehmi sinu digikarjas, seda tihedamalt saad meie tootmisprotsessidest osa. Näiteks saavad digikarja liikmed osa meie juustukatsetustest. Uued juustud maitsevad ja kiidavad heaks just nemad. Samuti saavad nad iga aasta digitulu päris juustuna ja osaleda meie sünnipäeval toimuval ühisel juustupeol.

Digilehmade väärtused on erinevad nii hinnalt kui ka sisult

  • I aste: soetamise väärtus 111 eurot. Nimetame Digivasikaks. Nagu noored ikka, on nad teiste hoole all. Oleme koos meie loodud ühises infoväljas. Meie talupoes ja e-poes tooted alati 10% soodsamad.

  • II aste: soetamise väärtus 2222 eurot. Nimetame Mummukeseks. Tal on pererahvaga tihedam suhe. Igaühel on nimi, st ta on isiksus. Oleme koos meie loodud ühises infoväljas. Meie talupoes ja e-poes tooted alati 10% soodsamad. Ühised eksklusiivsed juustuteod (saad oma käekestega teha juustu ning sellega pärast laagerdusaega lähedasi ja sõpru kostitada) ja koosolekud loomadega (lehmateraapia, räägime loomadest põhjalikumalt jne), juustukooli erinevate astmete läbimise võimalus.

  • III aste: kõikse magusam. Soetamise väärtus 33 333 eurot. Karja liider. Näiteks lehmakarjas söövad nende kõrval vaid teatud lehmad, nende kõrval magavad vaid teatud lehmad ja lüpsiroboti järjekorras nad seisma ei pea. Kõnnivad rahulikult esimeseks. Pererahva tähelepanu alati garanteeritud. Ühised istumised, pikemad vestlused. Oleme koos meie loodud ühises infoväljas. Meie talupoes ja e-poes tooted alati 15% soodsamad. Ühised eksklusiivsed juustuteod (saad oma käekestega teha suure juustu ning sellega lähedasi ja sõpru kostitada) ja koosolekud loomadega (lehmateraapia, räägime loomadest põhjalikumalt jne). Teeme ühised juustukooli õpinguid nii Eestis kui ka välismaal.

Digilehma saad soetada siit.

Andre Farmi tegemistest loe lähemalt kodulehelt.

Jaga
Kommentaarid