18.08.2022, 00:05
Kas mitu aastat vana moos kõlbab süüa?
(3)Hoidiste säilimine oleneb mitmest asjaolust: kuidas see on valmistatud, kas tooraine on värske või pikemalt seisnud, kas töövahendid ja purgid on puhtad.

Kuumtöödeldud hoidis on söögikõlblik ka pikemalt, aga aja jooksul selle toiteväärtus väheneb.
FOTO:
Pikalt seisnud, näiteks 10aastase moosi puhul tuleb pikaajalise kogemusega toidukultuuri edendaja ja mitme kokandusraamatu autori Õile Aaviku sõnul seda hinnata ehk vaadata, et sel ei oleks hallitust ning et maitse ja aroom oleksid korras. „Kui moos vastab nendele kriteeriumidele, siis miks mitte seda süüa,“ ütleb Aavik. Ta teab rääkida ka, et mõned inimesed valmistavad söömiskõlblikest aegunud moosidest koduveini.