Järgmine päev algas mälestushetkega meremuuseumi ees ning kell 11 oli kavas kohtumine rahvaga Raekoja platsil.

Kohalolijad mäletavad, et sinna jõuti punktipealt ettenähtud ajal.

Laval ootas 700liikmeline koor Aarne Saluveeri juhatusel. Kuningannat oodates lauldi rahvalikel viisidel spetsiaalselt kuninganna jaoks loodud laulu, kus Elizabeth II nimetati „Liisbetiks“.

Esimese nö ametliku lauluna kõlas Rene Eespere „Ärkamise aeg“. Teiseks lauldi kuulis kuninganna Hanna-Liina Võsa ja Ivo Linna eestlaulmisel Olav Ehala „Kodulaulu“ ning veidi ootamatu valikuna kõlas „Pikse litaania“ (Veljo Tormis / Ain Kaalep). Järgmisena lauldi inglisekeelset Bob Chilcotti lauldi „Can you hear me?“.

Kuninganna tervitas mõningaid inimesi, vestles lastega ning lõpuks tänas Aarne Saluveeri ja tegi sissekande Raekoja külalisteraamatusse. Kuninganna lahkumisel kõlas Alo Mattiiseni „Isamaa ilu hoieldes“. Enne lahkumist vestles kunigannaga toonane Tallinna linnapea Jüri Ratas.

Toonane Maalehe fotograaf Karin Kaljuläte ütleb, et pressifotograafide jaoks oli tegemist tavapärase tööga. „Eks rüselust oli palju, aga mitte midagi erandlikku,“ märkis ta. Hea kaadri sai see, kes ise pingutas ja kellele sattus ka soodsam positsioon.

Kuna kuninganna saabus neljapäeval, mis on just Maalehe ilmumispäev, ei saanud toimetus muidugi sündmusest veel pilte välja panna. Kuna kroonitud pea saabumine oli aga suur sündmus, mida taheti väga kajastada, siis ehtis selle päeva lehe esikaant kunstnik Valdek Alberi suur pilt.

Elizabeth II külaskäigu kajastus Maalehes.

Pärast Raekoja platsilt lahkumist käis kuninganna Briti sõjalaeva HMS Liverpool pardal.

Riigivisiidi lõpetas Tallinna vanasadamas aset leidnud Eesti ja Briti ajaloolisele ning tänapäevasele kaitsekoostööle pühendatud sõjaväeline auavaldus ning sealsamas peeti ka lahkumistseremoonia.

Kuningapaar lahkus Eestist Tallinna lennujaama kaudu keskpäeva paiku, olles Eestis veetnud ööpäeva.