Näiteks sel suvel sõitis üks klient oma uue muruniitjaga otsa maa seest välja turritanud metalltorule, mille tulemusel muutus masin kasutuskõlbmatuks. Ühe teise kindlustusjuhtumi põhjustas aga kass, kes kraapis tuttuue telgi räbalaks.

Suur osa kahjukäsitlustest on seotud asjade maha pillamisega

„Inimene sõitis perega mere äärde ja kui politsei teel nende auto peatas, pidi juht sõidukist väljuma, et pagasiruumist oma dokument võtta. Selle käigus pillas ta oma telefoni asfaldile ja see lakkas töötamast. Tänu ostukindlustusele maksis omanik 30 eurot omavastutust ja ülejäänud hüvitas kindlustus,“ tõi Piibor näite. „Või siis olukord, kus sülelaps kiskus vanemalt prillid eest ning need kukkusid maha. Samal hetkel astus aga vanem laps prillidele kogemata peale.“

Ta lisas, et sellesarnaseid intsidente võib juhtuda meie kõigiga ja igal ajal ning ostukindlustusest on sellistes olukordades suur abi. Tähelepanelik tasub olla eriti nüüd, kus kallinevad hinnad iga päevaga inimeste ostujõudu vähendavad.

„Kahjuks ei ole kõik pangakaartide kasutajad seda võimalust endale veel teadvustanud, sest deebetkaardiga tasuta kaasa tulev ostukindlustus on Eesti turul ainulaadne ja üsna uudne lahendus,“ tõdes Piibor.

Olenevalt kodupanga reeglistikust rakendub ostukindlustus harilikult eraisiku deebet- ja krediitkaardiga ostes kõigile kestvuskaupadele, mille hind jääb vahemikku 100–2500 eurot. Seega on klientide jaoks kaitstud näiteks uued mobiiltelefonid, elektritõukerattad, kodumasinad, aga ka kallimad riideesemed ja jalatsid.

Kui pangakaardiga ostetud kaup kuue kuu jooksul puruneb, varastatakse või hävineb, siis ostukindlustus hüvitab eseme remondi või asendamise hinna.

Ostukindlustuse kohta uuri lähemalt oma kodupangast. 180 päevast kindlustust pakuvad ka näiteks Swedbanki krediitkaardid ning 3 erinevat LHV pangakaarti.