Ingveri eeterlikul õlil on antibakteriaalnetoime ja see on abiks köha puhul rögalahtistina. Sel on stimuleeriv toime ka vereringele, mistõttu kõrge vererõhu korral tuleks ingverit kasutada mõõdukalt.

Kõik ingveri kasulikud omadused säilivad paremini värskes juures, seetõttu eelistage ingveripulbrile värskelt riivitud juurt. Riivitud ingver lisage keevale veele ja keetke seda mõned minutid. Seejärel kallake läbi sõela ning lisage joogile veidi mett.

Lisaks teele võib värsket riivitud ingverit lisada mahladele, smuutidele või teha sellest limonaadi.

Kui ingverit on rohkem, tasub sellest teha siirupit, mida vajadusel jookidele ja toitudele lisada. See sobib ka puuviljasalatitesse, suppidesse, juurvilja juurde, salatikastmetesse, marinaadidesse ning näiteks kuuma kakaojoogi sisse.

Ingverisiirup

Ingverisiirup sobib jookide maitsestajaks.

200 g värsket ingverijuurt

1 sidrun

250 g suhkrut

500 ml vett

Lõigake ingver väikesteks tükkideks ja riivige. Pressige sidrunimahl ja pange koos ingveriga potti. Kallake peale vesi, lisage suhkur. Kui lisada pruuni suhkrut, saab siirup karamellise maitse. Valge suhkruga jääb ingverimaitse domineerima. Keetke siirupit umbes 20 minutit. Seejärel kallake see läbi peene sõela ja villige veel kuum siirup pudelisse nii lähedale korgile kui võimalik ja keerake kork kõvasti kinni.

Suhkrustatud ingver

Suhkrustatud ingver

Suhkrustatud ingver võiks kotis olla igaühel, kes kannatab laeva- või bussisõidul tekkiva iivelduse käes.

250 g ingverit

400 g suhkrut

500 ml vett

Lõigake ingver kuubikuteks või ribadeks ja keetke vees pehmeks. Kui vesi on vähenenud, pange seda juurde, nii et kokku oleks 500 ml. Lisage suhkur ja keetke 20 minutit ning laske seejärel üle öö jahtuda. Järgmisel päeval korrake keetmist, kuni vesi on aurustunud. Nõrutage ingveritükid ja asetage ahjuplaadile. Kui need on tahenenud, kastke suhkrusse, nii et ingveritükid oleksid üleni suhkruga kaetud. Laske veel kuivada ja säilitage keeratava kaanega purgis.