Nii jäävad Sõrmuse ametiaega 2014. aastal alanud piimaturukriis, samuti Aafrika seakatk, mis laastasid meie põllumajandust, ka tööjõukriis 2020. aastal

Nii jäävad Sõrmuse ametiaega 2014. aastal alanud piimaturukriis, samuti Aafrika seakatk, mis laastasid meie põllumajandust, ka tööjõukriis 2020. aastal. Kõigi nende kriiside leevendamisel on Kojal eesotsas selle juhiga olnud oluline roll.

Ka iga põllumeeste väljaastumine kujunes neil aegadel Koja eestvedamisel silmatorkavaks sündmuseks, olgu selleks siis 101 traktorit Toompea ümbruses 2015. aastal põllumeeste õiguste eest seismas. Samuti piimapudelite rivi Toompea lossi ees 2016. aastal, meenutamaks Eestimaal vähenenud piimakarja. Või 2019. aastal sümboolsed traktorid kingiks riigikogulastele, meenutamaks, et parlamendis tuleks käsitleda ka põllumajanduse teemasid.

Uue väljakutsena asub Roomet Sõrmus tegutsema nüüd väljaspool põllumajandussektorit, asudes tööle Eesti saatkonna majandusnõunikuna Berliinis.

Maaelu edendajatest pälvisid veel teenemärgi Eestimaa Talupidajate Keskliidu eestvedaja, üle 30 aasta kartulikasvatusega tegelenud Kalle Hamburg, Võrumaa Talupidajate Liidu eestvedaja ja põllumajanduskonsulent Marika Parv ning metsamees ja ettevõtja Mart Erik.