„Olukord on lootusetule üsna lähedal, kasvuhoonetes on veel 8000 taime, mis peaks olema müüdud. Türi lillelaadal olid inimestel kasvuhooned juba täis ja meie taimede jaoks polnud enam ruumi. Samas tagasiside on alati suurepärane. Iga päev helistavad inimesed ja ütlevad, et nad pole iialgi nii hea ja erilise maitsega tomateid saanud, kui meie taimed eelmisel aastal kandsid,“ ütles Pappel Maalehele.

Meeleheites pani ta eelmisel nädalal oma vastvalminud tootmiskompleksi, kus on ligi 800 ruutmeetrit kasvuhoonet, talu ja seda ümbritseva maa müüki. Küsitud hind oli tagasihoidlik, peamine, et saaks kuidagi laenud makstud ja omadega nulli.

„Olukord on lootusetule üsna lähedal, kasvuhoonetes on veel 8000 taime, mis peaks olema müüdud.“

Ingmar Pappel

Siis hakkasid aga inimesed helistama ja kirjutama ning abi pakkuma. „Ma selle kõige keskel olles ei saanudki aru, kui oluline minu tegevus nii paljudele inimestele on olnud. Ma pean ju püüdma edasi minna – nende kõigi pärast,“ otsustas tomatikasvataja.

Nüüd korraldatakse eeloleval nädalavahetusel Potitomati tootmises istikute suurmüügipäevad: 3.–4.06 kell 11–18. „Kui ka paarsada inimest tuleks taimi ostma, saaksime tegelikult vahendeid, millega jätkata,“ sõnas ta. Hiljem on plaanis ligi 1200 taime ka maha istutada ja üritada esmakordselt tomateid müüa. Saadud tulud võiksid anda jõudu edasi minna.

Keldrimäe tallu Lauri külla saab kohale sõita, kasutades kaarti:

„Taimede ostmisega toetate PotiTomati tegevuse jätkumist. On suuri tomateid 12-liitristes pottides, põnevaid ja uudseid tomatkartuleid, lilleampleid, väetisi ja kasvatustarbeid.

Istikute valimisel ja komplekteerimisel toimub iseteenindus, kasvuhooned on korralikult tähistatud, lauad on tähistatud, meie aitame pakkida ja juhatame õigesse suunda,“ seisab Facebooki postituses.

Rohkem infot leiad klikkides SIIN või helistades telefonil +372 5813 5884.

KOLM ABSOLUUTSET LEMMIKSORTI

Kes ise sordivalikut teha ei oska, neil soovitab Ingmar Pappel koju minna just järgmise kolme sordiga:

Kollane-must varajane viinamarjatomat 'Atomic Sunset' on olnud Potitomati klientide lemmik nr. 1 juba kolmandat aastat järjest. Eriline magus maitse, pikk säilivus ja väga kõrge saagikus teevad 'Atomic Sunseti' täiesti  vastupandamatuks ja seda kasvatatakse nii kasvuhoones, pottides kui ka avamaal. Sort on ka väga varajane, esimesed viljad värvuvad 45 päeva õitsemisest.

Laos on neid taimi 237 tk, kõigile jagub!
'Maglia Rosa' on madalakasvuline (u 80cm) punakas-oranž viinamarjatomat. Viljad on piklikud ja teravatipulised ning triipudega. Väga varajane, valmivad umbes 55 päeva istutamisest. Sort on väga sageli kasutusel sordiaretuses tänu oma üliheadele maitseomadustele.

Laos on neid taimi 175tk.
Kõrgekasvuline must kirsstomat. Väga hea maitsega ja saagikas. Vajab päikselist kasvukohta.  Meile meeldib ja kasvatame, kuna tegu on haruldaselt maitsvate mustade viljadega, veidi meenutavad muskaatviinamarja.

Laos on neid taimi 89tk, jagub kiirematele!