KUULA | Ühine tegevus annab suurema hoo
Eesti eri piirkondades on põllumajandustootjad ühinenud ühistutesse, et koos paremini toimetada. Muhu Liha tulundusühistu juhatuse esinaine Annely Holm on seda meelt, et esmapilgul pea võimatuna tunduvad eesmärgid saab koos tehes ikkagi ellu viia.
Muhu lihal valmib selle tõestuseks juulis väiketapamaja, mis lahendab seni keerulised logistikaprobleemid, annab kohalikele rohkem töökohti ja mis kõige tähtsam, tagatud on kõrge kvaliteediga lihatoodete valmistamine.
Mahe mustsõstra kasvataja ja Setu Aiad idee algataja Margus Timmo on seda meelt, et ühistulise tegevuse taga peab olema idee, mis kannaks ja inspireeriks kõiki ühistu liikmeid. „Iga liige peab aru saama, mis on tema kasu selles tegevuses ja alati ei olegi see raha, mida saadakse. See võib olla ka eneseteostus või reklaam, mida ühistu võimaldab,“ rääkis ta. Timmo, kes on ka Setomaa Liidu juhatuse esimees, näeb maakonna arenguvõimalusi pikemas ajalises vaates. Nii ei tundugi väga utoopiline tema plaan käivitada praeguse külmakeskuse juures köögiviljade ettevalmistuse osakond, mis suudaks piirkonna koolide ja hooldekodude kööke varustada sadade tonnide kvaliteetse toorainega.
Kuula Põllult taldrikule sarjas, kuidas ühistegevusega saab kogu piirkonnale anda uue hingamise ja mis kõige tähtsam, tuua rohkem rahulolu ja eneseteostust kohalike inimeste ellu.
