Mündid leiti haruldase 36-aastase ameerika alligootori seest, kellel on läbipaistev valge nahk ja sinised silmad. Veterinaararstid tuvastasid metallist võõrkehad loomaaia elaniku maost.

Nebraska osariigis Omahas asuv Henry Doorly loomaaed ja akvaarium teatas, et külastajad viskasid aedikusse münte, mida loom ala puhastuste vahel ära sõi.

Alligaator taastus protseduurist ja on tagasi oma elupaigas.

Loomaaed kutsus külastajaid üles vältima müntide viskamist mis tahes veekogudesse loomaaias.

Kõik 10 alligaatorit - sealhulgas valge alligaator Thibodaux - osalesid rutiinsel uurimisel, mille käigus võeti verd, tehti röntgenülesvõtteid ja muudki.

Kui loomaaia töötajad mündid avastasid, tegutsesid nad kiiresti ja tegid neljapäeval operatsiooni, eemaldades Thibodaux’st mündid enne, kui need probleeme tekitasid.

„Tänu oma väljaõppele oli Thibodaux narkoosis ja intubatsioonis, et me saaksime teda protseduuri ajal ohutult aidata,“ ütles protseduuri juhtinud loomaarst Christina Ploog oma avalduses.

„Tema suu kaitsmiseks ja müntidele ligipääsemiseks kasutatavate tööriistade, näiteks kaamera, mis aitas meil suunata nende esemete väljavõtmist, läbiviimiseks asetati ta sisse plastiktoru,“ rääkis Ploog.

Loomaaed ütles oma avalduses, et röntgenülesvõte kinnitas, et esemed eemaldati edukalt, lisades, et Thibodaux taastus protseduurist edukalt.

Loomaaia loomatervishoiu direktor Taylor Yaw ütles, et see protseduur ei ole tavaline.

Ploog ütles kohalikule uudistekanalile, et inimesed ei mõista, kuidas mündid võivad loomadele kahju teha. Ploogi sõnul võivad loomad münte mitte ainult alla neelata, vaid need võivad sisaldada ka ohtlikke kemikaale.

Loomaaed vastas internetis ühele murelikule inimesele, kes küsis, kas münte loomaaias koristatakse: „Me teeme selle ala elupaikades ja kogu loomaaias rutiinset puhastustööd. Puhastuste vaheline aeg on see, kui meie alligaatorid need kätte saavad, enne kui need eemaldatakse.“