Esialgu pidas kohalik politsei pidas Thunbergi kinni ja hoidis teda lühikest aega koos teiste meeleavaldajatega, kes püüdsid blokeerida Haagi peamist maanteed.

Pärast tema vabastamist liitus Thunberg kiiresti väikese protestijate rühmaga, kes blokeeris teise raudteejaama viiva tee. Seal peeti ta teist korda kinni ja sõidutati politseibussiga minema.

Pärast mitmetunnist kinnipidamist vabastati ta õhtul uuesti, ütles protestide korraldajate Extinction Rebellion pressiesindaja Reutersile.

Enne kinnipidamist ütles Thunberg ajakirjanikele, et ta protestib, sest maailm seisab silmitsi eksistentsiaalse kriisiga.

„Me oleme planeedi hädaolukorras ja me ei kavatse kõrvalt vaadata, kuidas inimesed kaotavad oma elu ja elatise ning on sunnitud saama kliimapõgenikeks, kui me saame midagi ette võtta,“ ütles ta.

Aktivistid olid püüdnud blokeerida lähedal asuvat maanteed A12. Aktivistid, kes nõuavad kõigi fossiilkütuste kasutamise toetuste lõpetamist, on seda teed viimastel kuudel kümneid kordi mitmeks tunniks blokeerinud.

Varasemate protestide puhul on politsei viinud kinnipeetud meeleavaldajad linna teise ossa, kus nad vabastati ilma edasiste tagajärgedeta.

Kohalik politsei ei kommenteeri üksikuid juhtumeid, kuid ütles, et kõik, kes üritasid teid blokeerida, võeti kinni. Sotsiaalmeedia leheküljel X avaldas politsei, et 412 meeleavaldajat on kinni peetud, enamasti keelatud meeleavalduses osalemise eest.