Heli Raamets, talguline

1. mai hommikuks olid korraldajad Tartu Raatuse Gümnaasiumi aula seinale kleepinud sildid: "Kohal on õiged inimesed!", "Juhtuvad õiged asjad!" ja "Kui see algab, on õige aeg!". Silt "Kui see on läbi, siis see on läbi" kukkus, tõsi küll, presidendi kõne ajal alla.

Panime kirja küsimused: kuidas rattaliiklust Tartus paremaks muuta, kuidas saaks rohkem jooksuradasid, kuidas saaks Eesti haridussüsteemist kõigi inimeste arengu toetaja ning kuidas teha nii, et prügi ei visataks maha.

Kuna meid oli nii vähe - kolm korraldajat ja viis osalejat -, otsustasime arutada kõiki teemasid ühes grupis.

Lahendused tulid lennukalt: politseinikud võiksid aidata jalgrattaliiklust korraldada; jalgrattatee võiks sõiduteele maha märkida; linnavalitsus võiks jalgrattateede plaani avalikustada; linnavalitsus võiks kehtestada, kui palju parkimiskohti peab kaubanduskeskuse, kooli või ujula juures olema; Tartu kesklinnas võiks olla suurem katusega jalgrattaparkla, millel hoiab silma peal politsei turvakaamera.

Kell 14.37 sai suurem arutelu läbi. Asusime täitma paberit, kuhu igaüks pani kirja selle, mille lubas ära teha.

Kes lubas asutada Raadi linnaosa seltsi, kes edaspidi hooldamata naaberkrundi muru niita, kes ajakirjanikuga rattaprobleemist rääkida. Mina lubasin selgi aastal istutada meie viiekordse maja juurde lilled.