Naine ostis ära seitsme aasta eest kinni pandud Maarja-Magdaleenas asuva 100aastase võitööstuse, et ajalooline hoone hävingust päästa.

Maarahva seltsi toel töötas Roosmäe seal välja kogukonnateenuse “Elujõud looduses”, pakkudes tervistavaid vihtasid ja unepatju. Aga ka ravimteesid ja puhkust püramiidi all.

Mõni kilomeeter eemal Otslaval rajasid külaelanikud külaplatsi koos külakoja, tantsupõranda, kiige, külakivi ja lipuväljakuga ning hoiavad seda korras.

Erilist uhkust tunnevad nad kolme aasta eest avatud 1 hektari suurusest pargist koos pargikivi ja väravatega ning mis kannab ilusat nime Päikesepark. Sinna on istutatud juba üle kahesaja puu ja põõsa. Oma puu saab kasvama panna ka iga külastaja ja soovi korral selle eest edaspidigi hoolt kanda.

Tuntud on ka Maarja-Magdaleena külateater, kes tänavu mängib Aleksander Speegi tükki “Naised kosjas”. 38-liikmeline segakoor osales laulu-
peol.

Augustis saab nelja-aastaseks noorte seltsing Club Extra, kes samuti innukalt külaliikumises osaleb. On teinud lastele mängu- ja võrkpalliväljaku ning aidanud kaasa külatoa remontimisel.

“Meie eesmärk on muuta kodukant kaunimaks ja elamisväärsemaks,” võttis Maarja-Magdaleena maarahva seltsi esimees Tiia Pärtelpoeg senitehtu kokku.

Maarja-Magdaleena külade piirkond
- Jõgevamaa, Tabivere vald.
- Maarja-Magdaleena külas 257 elanikku.
- Otslaval 44.
- Vahil 18.
- Kaiaveres 43.
- Uhmardus 52.
- Kõrendusel 15.
- Maarja-Magdaleena maarahva selts asutati 2000. a.