Ka sel aastal on põhilisteks kohapealseteks korraldajateks Viimsi Kooli 10. klassi noored, kes pärast põhjalikku ettevalmistust ning koolitusel käimist on võimelised festivali kohapeal läbi viima. Nemad on n-ö. ühenduslüliks filmipubliku ning festivalikorraldajate vahel. Tung saada PÖFFi vabatahtlike ringi oli tänavu meediaõpilaste hulgas nii suur, et kõik soovijad vabatahtlikuks ei saanudki. Kohapealsetel vabatahtlikel on võimalik siis osa saada ka teistes linnades toimuvatest filmiseanssidest ning ava- ja lõpuüritustest.

Tänavu toimub PÖFF Viimsi Koolis 7.–9. detsembrini. See tähendab seda, et Tallinnas on PÖFF-i põhiprogramm selleks ajaks lõppenud ning oma filmi- seansse saavad hakata näitama koostööpartnerid (eelmisel aastal toimusid kõik seansid samaaegselt, mis tähendas seda, et PÖFF konkureeris filmide näitamises iseendaga).

Läbirääkimised PÖFFi filmivaliku üle on just algamas ning me väga loodame, et viimsilaste eelistuste ja filmimaitsega ka arvestatakse.

14. Pimedate Ööde Filmifestivali korraldusmeeskond loodab, et kõikidele filmidele jagub publikut, sest nii saame garanteerida, et ka järgmistel aastatel on festivali peakorraldajad huvitatud sellest, et Viimsis Euroopa väärtkino näidata. Kindlasti on kõikidel õhtustel filmiseanssidel kohapeal avatud ka kohvik, kust saab osta maitsvaid isetehtud küpsetisi.
_____________________________________________________

JUST Filmi ja PÖFFi põhiprogramm Viimsi Koolis

Brownstones to red Dirt (Sierra Leone/ USA 2010, 85 min. Rezissöör: Dave LaMattina, Chad N. Walker) Sihtrühm on noored, film linastub Viimsi Kooli suure maja aulas 9. detsembril kell 18.00.

Dokumentaalfilm kajastab liigutavalt lugu, kuidas 11-aastased põhikooli õpilased New Yorgist pannakse kirjasõpradena paari Sierra Leone pealinnas Freetownis asuva orbudekodu lastega. Filmi kategooria: tänavakultuur l

Linnapõngerjad 2 (Belgia / Holland 2010, 81 min. Rezissöör: Christian Becker. Osades: Nick Romeo Reimann, Fabian Halbig, Leonie Tepe, Manuel Steitz). Sihtrühm lapsed ja noored, linastub Viimsi Kooli suure maja aulas 7. detsembril kell 18.00.

Kätte on jõudnud suvi ja kohalikud lapsed Ollie, tema õde Maria ja nende sõbrad Hannes, Kai Jorgo, Frank ja Peter on tagasi, et leida oma kambale “Krokodillid” uus staap. Probleemid tekivad aga siis, kui lapsed näevad läbi õelast vandenõust sulgeda kohalik tehas. Läbi ohtlike trikkide, tagaajamiste ja salajaste luuramiste kihutavad lapsed täiskiirusel uude kaasakiskuvasse seiklusse!

PÖFF programm Vitamiinilaks l Mammut (Peaosas Gerard Depardieu! Prantsusmaa 2010. Rezissöör Benoit Delepine, Gustave Kervem). Linastub Viimsi Kooli suure maja aulas 8. detsembril kell 19.00. NB! Enne filmiseansi algust kell 17.00 võimalik näha tasuta eriseanssi ANIMATED DREAMS JA SLEEPWALKERS!

Gerard Depardieu mängib pikkade blondide juuste ja mõnusa suure kõhuga vanameest Serge’i, kel jõuab kätte 60. eluaasta ning aeg pensionile jääda. Kolleegid tapamajas korraldavad talle piinlikult piduliku hüvastijätupeo, et tunnustada eeskujulikku meest, kes pole kunagi haiguslehel olnud ega töökohta kaotanud. Selgub aga, et kogunisti kuus Serge’i endist tööandjat on unustanud tema tööstaazist pensioniametile teada anda. Oma meeleheitel naise (suurepärane Yolande Moreau) õhutusel ronib ta oma 1970ndatest pärit Mammuti-nimelise tsikli selga, otsimaks tõestusi, et väljateenitud pension kätte saada. Järgneb kummalistest kohtumistest tulvil reis läbi Serge’i kirju mineviku, mille tulemusena ärkab pahuras Mammutis alati varjul olnud vaba hing ... MAMMUT on üles võetud stiilselt teralisele Super-16 filmile, mis annab filmile 1970ndatele omase retroliku fiilingu.