On kindlasti palju neid, kes mäletavad, et juba 15 aastat tagasi oli Viimsi Kooliteatri repertuaaris sama etendus. Peaosa kehastas toona võluv Hanna- Liina Võsa. Sellest ajast on tänapäeva kaasa toodud üks laul ning suur osa lavastuse materjalist põhineb niisamuti nagu aastaid tagasi Hans Christian Anderseni populaarsel muinasjutul, Swartzi näidendil ning lavastaja Külli Talmari improvisatsioonil.

Etendused olid ääretult populaarsed ja publikumenukad. Kindlasti olid selle põhjusteks nii suurepärane muusika (unustamatu Kuldar Rajapu “Laul roosist”!) kui ka lavastuse helge sõnum:

On kodus õnn, kui naerab laps naer teeb ka talve soojemaks, on kodus õnn, kui õitseb roos ja soojas toas on lapsed koos!

Kes lavastuses kaasa teevad

Peaosi kehastavad Viimsi Kooli õpilased Aleks Paul Pukk (Kaj), Ariadne Pedanik (Gerda) ja Martin Siimann (muinasjutuvestja), Lumekuninganna rollis on Mari-Marta Makarov. Lisaks neile ja paljudele teistele Viimsi Kooli õpilastele astuvad üles ka Viimsi Huvikeskuse laulustuudio lapsed (juhendaja Ita-Riina Pedanik) ning Viimsi Muusikakooli orkester (dirigent Ott Kask).

Paljudel õpilastel on kanda erinevad rollid, mis teeb etenduse jälgimise veelgi põnevamaks. Etendus kestab üle tunni ning lavastuse sihtrühmaks on lapsed kuni 6. klassini. Loomulikult oodatakse aga etendusi vaatama ka kõiki teisi, kes tunnevad rõõmu heast muusikast ning soovivad veeta ühe tõsiselt mõnusa ja lustliku teatriõhtu Viimsi enda kohalike staaridega.

Lisaks etenduse vaatamisele saab aga publik ka ühe põneva ülesande, mis praegu jääb saladuseks, aga mis etendust vaatama tulles publikule välja pakutakse. Haarake sellest siis kindlasti kinni, sest see võib muuta teie elu!

Lavastuses on eriline kujundus

Talvemuinasjutu lavastuse teeb veelgi erilisemaks asjaolu, et suur osa lavakujundusest on lahendatud videoinstallatsioonidena (autoriks Jaan Kolberg), mis tekitab etendust vaadates tunde, et korraga viibitakse mitmes erinevas paigas ning tegevuskohti vahetatakse lausa välgukiirusel. Sellist trikki pole Viimsi Kooliteater varem kasutanud ning seda enam on põhjust tulla etendust vaatama.

Lavastuse katkendeid sai näha juba 2010. aasta lõpus, mil neid etendati Viimsi Koolis toimunud erinevatel jõulupidudel ning need võeti publiku poolt väga soojalt vastu.

Kuna etendusi on vaid piiratud arv ja suur osa neistki on juba broneeritud, siis tasub endale sobivad kuupäevad varakult valmis vaadata ja piletid ära osta, et vahvast elamusest mitte ilma jääda!

Esietendus toimub 3. veebruaril kell 18 Viimsi Kooli suure maja aulas. Järgmised etendused vallaelanikele on 11. ja 16. veebruaril kell 18.