„Tallinna Botaanikaaed ei ole ühiskonnast ja selle liikmetest eraldiseisev asutus. Meie eesmärk on tänasel tehnikasajandil inimeste ja looduse suhet parandada ning seeläbi ka ise asutusena areneda,“ rääkis Tallinna Botaanikaaia direktor Karmen Kähr. „Sõprade seltsi liikmetel on võimalik kujundada botaanikaaia nägu ning arendada ka enda teadmisi, korraldades ja saades ise osa huvitavatest sündmustest, harivatest loengutest ning eksklusiivsetest ekskursioonidest,“ selgitas Kähr sõprade seltsi võimalusi. TBA Sõprade Selts asutati 1995. a eesmärgiga aidata kaasa TBA arengule ning botaaniliste, aianduslike ja looduskaitsealaste teadmiste levitamisele. Liikmete harimisel pööratakse muuhulgas tähelepanu sellele, kuidas arendada ilutaimede kasvatamist toas, koduaias, linna või asula pargis; kuidas säilitada ja kaitsta looduse suurepärast mitmekesisust ning kuidas luua tervislikku elukeskkonda.

Eelnevatel aastatel on sõprade seltsi liikmed saanud osa mitmetest ettevõtmistest, näiteks on külastatud üheskoos soodsatel tingimustel Lepaa Aiandusnäitust ja Savonlinna ooperifestivali Soomes, samuti Eestimaa erinevaid parke ning viidud läbi teabepäev “Seenemetsa koos mükoloogiga“.

Lisainfot Tallinna Botaanikaaia Sõprade Seltsi tegevuse ja liitumistingimuste kohta leiab kodulehe aadressilt www.botaanikaaed.ee rubriigist „Meie sõbrad“ või võttes ühendust Karmen Kähriga (tel 606 2661, karmen.kahr@tba.ee).