Žürii esimehe helilooja Tauno Aintsi sõnul oli peapreemia võitja esitlustes kõrvuti mehelik jõud ja õrnus, harmoonia leidlikkus, esitamise rahu, omanäoline koosseis ja intonatsiooni puhtus.

Muusik Kristjan Priks leidis, et varasemate aastatega võrreldes tungis selleaastases võistluskontserdis rohkem peale popkultuurilise lähenemisega ansambleid, mille seaded on tehtud hoopiski teistel alustel ja mis mõjusid pärimusmuusika sedaes harjumuspäratult.

Tarmo Noormaa, kes sai võistluskontserdist mitu väga head muusikalist elamust, tunnustas regilaulu kasutamist rivilauluna ja seda, et peapreemia võitnud ansambel tegi seda, mis tuli nende loomusest.

Peeter Rebane tõi välja beatboxi kasutuse vihmahäälte ja loitsu edasiandjana, mis oli hoopis teise žanri võtte kasutamine rahvamuusikas.

Eesti rahvamuusikatöötluste tegijaid hinnanud žüriisse kuulusid veel pr. Ingrid Rüütel, Tarmo Noormaa, Peeter Rebane ja Kristjan Priks.

Publiku lemmikuks valiti peapreemia võitnud Kaitseväe Orkestri ajateenijatest moodustatud ansambel Laul Jätta.

Festivali patroon proua Ingrid Rüütel andis oma auhinna, Ivar Pärnametsa valmistatud väikekandle, ansamblile Mälutagune.

Võistluskontserdi kohustusliku loo, Kanepi kihelkonnast pärit “Hällülaulu”, parim töötlus kõlas žürii arvates ansambli — 7 esitluses, keda tunnustas preemiaga AS Tallept Auto. Lisaks valis žürii ka MTÜ Folgisellide Seltsi välja pandud Üllataja preemia, mis anti ansamblile Greip

Muusikuid tunnustasid omapoolsete auhindadega veel mitmed festivali toetajad:
Eesti Pärimusmuusika Keskuse auhind — ansambel Punt; Võru Folkloorifestivali auhind — ansambel Mehepojad; Julge joro (Võru Instituudi auhind) — ansambel Vikerkaare Hallskaala; Uus lootus (Põlva Tarbijate Ühistu auhind) — ansambel Sõõrikud;

Žürii esimees, helilooja Tauno Aints kiitis võistluskontserdi tihedat konkurentsi ja kõrget taset ning kogu õhtust jäi positiivse noodina kõlama noorte teha tahtmise rõõm.

Festivali korraldas MTÜ Folgisellide Selts koos Mooste vallavalitsusega.