Selleks, et haiguse kulgu kontrolli all hoida, pidid kõik Soome kanakasvatajad, ka need, kel kodus vaid üks muneja, end aprilli lõpuks toiduohutusametis registreerima.

Kuna haigust levitavad ka metslinnud, tohib Soomes ajavahemikul 1. märtsis 31. maini hoida kanu vaid siseruumides või piisavalt tiheda võrguga kaetud jooksuaedikutes. 

Eestis Väikelinnukasvatajate Seltsi juhatuse liikme Piret Purru-Lemetti sõnul siinsed hobilinnukasvatajad Soomest eriti linde ei too.

Kui mõni hobitalunik aga siiski plaanib Soome lahe põhjakaldalt kanu tuua, tasub olla väga tähelepanelik ning uurida, kas farmil, kust kanad pärit, pole olnud kokkupuudet nakatunud farmidest elavate lindudega.

Kanade nakkuslik bronhiit on väga nakkav viirushaigus ning levib kiiresti kogu karjas. Haigestumus on 100%line, kuid suremus õnneks väike. Haiguse tagajärjel väheneb kanade munatoodang kuni 50% ning munade kvaliteet langeb, haudemunade kooruvus halveneb. Munatoodang normaliseerub alles 5-6 nädalaga. Haiguse tõrjeks kasutatakse vaktsineerimist.

Kanade nakkuslik bronhiit kuulub ohtlike loomataudide hulka, mille puhul karantiini ei rakendata. Inimestele see haigus külge ei hakka.