Põltsamaal kindlasti kooli kinni ei panda, sest linnas on piisavalt elanikke. Juurde tuleb ka noori peresid, kes soovivad et lastel oleks pingevaba ja eluterve kasvukeskkond. Siin on kena, vaikne ning tean, et lapse koolitee on turvaline. Ka kooliväliselt pakutakse lastele palju huvitavaid võimalusi - kena suur spordihall ja kevadel avatud uus noortekeskus, kõik on kooli läheduses olemas.

Mul on ka tütar, kes lõpetas kohaliku kooli eelmisel aastal kuldmedaliga. Tema õpib nüüd juba Tartu Ülikoolis arstiteaduskonnas ja on sealgi väga tubli. Ülikooli sai ta sisse eriliste pingutusteta. Nii et kui laps ise tahab ja vanemad on toeks, saab edukalt õppida ka väikelinna koolis. Ükski eliitkool ei tee lapsest üliinimest, kui ta ise eriti õppida ei viitsi ja vanemate ainus prioriteet on laps mainekasse kooli panna.

Vaadates mainekatesse koolidesse trügimist tekib tunne, et vanemate suur panus ongi vaid  lapse hea mainega kooli panek. Arvatakse, et pärast seda läheb juba iseenesest edukalt, sest kool on nii võimsa nimega, kuid nimi ei ole ju tähtis...

Minu arvates pole vaja lapsi ka suurtes linnades nimekatesse koolidesse upitada, ka tavakoolides saab samasuguse hariduse. Lapsele on tähtis, et kool oleks kodule lähedal ja koolitee oleks turvaline. Eestis saab piisavalt hea hariduse iga laps igas koolis.

Jube oli kuulata meedias seda kooli janti, mis toimub Tallinnas - lausa piinlik kohe, kuidas lapsi nagu koeri dresseeritakse, kahju neist...