Sisseastumiskatsed koosnevad mitmest ülesandest

Muusikakooli sissesaamise põhiliseks eelduseks on Andres Teppo sõnul musikaalsus. „Kui laps ei ole musikaalne, ei hakka muusika temas helisema ning ta kaotab varsti huvi."

Sisseastumiskatsed koosnevad mitmest erinevast etapist. Kõigepealt peab laps laulma saateta omal valikul ühe laulu. Õpetaja Erika Uus soovitab valida laulu, mis kõige paremini välja tuleb ja on kindlasti selge. „Tihti tahetakse võtta keerulisemaid laule, mis aga ei pruugi nii hästi välja kukkuda." Teiseks tuleb katsetel laulda järele klaveril ette mängitud helisid, siis meloodiaid ja väikseid viisijuppe ning viimaseks osaks on rütmi järele plaksutamine.

Viimastel aastatel on populaarseimad erialad olnud klaver ja kitarr, kuid tõusuteel on ka viiul ja akordion. Andres Teppo loodab suuremat tungi vaskpillide õppele.

Muusikakooli esimesse klassi võetakse vastu 27 õpilast, kuid soovijaid on poole rohkem. Kui soovitud erialale sisse ei õnnestunud saada, soovitab Andres Teppo kindlasti muusikakooliga ühendust võtta ja uurida, mis põhjusel laps kohast ilma jäi. „Hiljem saame vanemaga seda arutada ja heasoovlikku nõu anda." Olnud on ka juhuseid, kus laps ei pääsenud küll soovitud eriala õppima, kuid õpetaja soovitusel alustas teise instrumendi õpinguid."

Kui kellegil on mistahes muusikakooliga seotud soov, tasub alati helistada ja nõu pidada. Muusikaõpe on üsna individuaalne ja oleneb paljuski lapsest. Nõu muusikakooli sisseastumise kohta saab kindlasti ka katsetele eelneval konsultatsioonil.

Väiksemad lapsed on oodatud ettevalmistusklassi

Ettevalmistusklassi oodatakse lapsi alates 5.eluaastast. Hea oleks, kui laps tunneks numbreid ning oskaks lugeda ning oleks lihtsalt kraps laps. Tublimad ja musikaalsemad ettevalmistusklassi lapsed saavad ka pillitundi, kuid valdavalt viiuli ja klaveri eralal.

Andres Teppo rõhutab, et muusikakoolis õppimine nõuab vastutustunnet. „See nõuab päeva- ja nädalaplaneerimist ning on vastutus kogu perele. Muusikakool ei ole huviring, vaid kool, oma programmi, kontsertide ja õppetööga. Lapse edu muusikakoolis sõltub paljuski perekonnast. Kui pere ei pea muusikakooli tähtsaks, siis ei pea seda ka laps. Edukate muusikaõpilaste ühiseks nimetajaks ongi suur kodune toetus ning huvi."

Seda, millised on muusikakooli tulemused, saab kuulama minna juba täna 13. mail, kell 18.00 Keila kultuurikeskuses toimuvale muusikakooli kevadkontserdile.

Konsultatsioonid toimuvad 31. mail ja 1. juunil, sisseastumiskatsed 2. ja 3. juunil.