Kindlasti on need kaks valdkonda väga erinevad, kuid on ka sarnasusi. Kui sa oled turvakodu juhataja, pead olema kättesaadav 24 tundi ööpäevas, väljas peab käima õhtuti ja nädalavahetustel. Töö linnaosavanemana on samuti selline, kus ei saa kella vaadata, vaid tööd tuleb teha linnaosa elanike huvidest lähtuvalt.

Linnaosavanema amet on intensiivsem. Kui eelnevalt oli töö lastega, siis nüüd kõigi elanikkonnagruppidega ning probleemidering on väga lai. Linnamajanduslike küsimustega olen kokku puutunud kuue aasta jooksul Kristiine halduskogu liikmena, kus kahel viimasel aastal juhtisin ka linnamajandus- ja -kujunduskomisjoni tööd.

Kas mõtlesite pikalt, kui selline ettepanek tehti?

Ettepanek tuli ootamatult, aga kui see tehti, siis vastuse andsin kohe. Juhtisin turvakeskust üle kümne aasta. Kui teed elus üht asja, siis enda jaoks on oluline, et sa ei muutuks inimesena mugavaks ega manduks. Pakutud linnaosavanema koht oli võimalus eluga edasi liikuda.

Kuidas teile tundub, kas Nõmme inimesed on teid juba omaks võtnud või on kuu liiga lühike aeg, et seda tajuda?

Aeg on tõesti olnud lühike. Väga palju sõltub ka endast: kui avatud ja kättesaadav sa inimestele oled, kui palju osaled linnaosas toimuvatel üritustel ja suhtled elanikega. Esimese kuu jooksul on paljude inimestega tekkinud juba meeldiv kontakt.

Millised on Nõmmel teie hinnangul suurimad probleemid ja mured, mis esmajärjekorras lahendamist vajaksid?

Esimese asjana tooksin välja Kivimäe sauna küsimuse, mis on praegu päevakorral. See probleem on seni olnud erinevatel põhjustel lahendamata. Praegu on saun käest ära lastud. Lähiajal alustame sauna renoveerimiseks ekspertiisi. Küsimus on selles, kas saame linnalt nii palju raha, et see korda teha, või tuleb leida teine võimalus ja minna edasi olemasolevate saunadega - pesta ja leili võtta saab ju ka Pihlaka tänaval asuva sotsiaalmaja, Nõmme spordikeskuse või ujula saunas. Samas saan väga hästi aru ka inimestest, kes on Kivimäe saunas aastakümneid käinud.

Teine asi on kunagine Valdeku kooli hoone, mis vajab kordategemist, projekteerimist ja valmisehitamist. Sinna tuleksid väike spaasaun, eakate päevakeskus, puuetega laste ja noorte tegevuskeskus, aga ka linnaosavalitsuse ruumid. Linnaosavalitsuse hooned ja osakonnad on praegu laiali üle Nõmme, kuid elanikest lähtuvalt peaks olema võimalik, et kui inimene tuleb mingi probleemiga linnasoavalitsusse, saab ta kõik spetsialistid ühest majast kätte. Tulevikuplaan on praegused majad maha müüa ja saadud rahaga koostöös linnaga lahendada Valdeku 13 rekonstrueerimise finantseerimine. 2013 peaks see kõik valmis saama.

Millised on lähiaastate prioriteedid investeeringute osas?

Sel aastal on oluline Nõmmele linnaõiguste andmise 85. aastapäev 12. novembril, kui Mustamäe veerul avatakse ausammas Nikolai von Glehnile. Enda jaoks olengi ma selle aasta nimetanud tinglikult Glehni aastaks. Eeloleval suvel restaureerime kaks Glehni loodud skulptuuri. Järgmisel nädalal on mul kohtumine Koolibri kirjastuse inimestega, et arutada võimalust anda raamatuna välja Voldemar Panso kirjutatud Glehni-aineline uurimistöö.

Tulevikus tuleb kindlasti ette näha kultuurikeskuse laiendamine, millest samuti juba paar aastat juttu on olnud. Kultuurikeskuse ringid ja pakutavad tegevused meeldivad linnaosaelanikele, kuid maja on nende jaoks juba ilmselgelt kitsaks jäänud.

Samuti vajab tähelepanu koolide küsimus. Näen siin Pääsküla gümnaasiumi renoveerimist. Kooli uus direktor Leena Arras on väga aktiivselt alustanud selle küsimusega tegelemist ning ma leian, et teda tuleb selles osas toetada. Olulised on veel ka Nõmme noortemaja renoveerimine ning jalgpalliklubi Nõmme Kalju staadioni ehitamine Tallinna Tehnikaülikooli linnakusse. Mõlema objekti puhul näen koostööd nii riigi kui ka Euroopa struktuurifondidega.

Sportimisvõimaluste koha pealt on lähiaastate küsimus Nõmme gümnaasiumi spordikompleksi rajamine, kus oleks ka ujula. Pikemas perspektiivis aga ka Raku järve ja Männiku karjääride piirkond, kus peaks arendama välja eraldi puhke- ja vaba aja veetmise piirkonna koos veespordiga seonduvaga ja tegema sinna koostöös Saku vallaga ka sõudmiskanali.

Suur tänu!