Lauliku avalaul „Lootus vaid lootmast ei väsi" kannab dateeringut: detsember 1994. Laulu looma inspireeris parvlaeva Estonia hukk sama aasta septembris.

Laulik sisaldab vaid väikest osa Ara Banderi rikkalikust loomingust. Paljude lemmikute seast nimetas autor laule Papa Kreutzwaldi Õueteatri muusikalavastusest „Tontla". Laulikust leiame nendest „Hoidja laulu Elsele".

Ka laulude sõnade autor on Ara Bander, üks erand välja arvatud. Küsimusele, kuidas viiside looja sõnade kirjutajaga läbi saab, tunnistas Ara Bander kelmikalt: „Väga kehvasti. Sõnad ei jõua meloodiale kuidagi järele."

Eelmainitud erand on võrukeelne „Ku olõsi'" Rihhard Ihheri sõnadele. Ent helilooja nentis enesekriitiliselt, et sellele tekstile kirjutas ta muusika neli korda ümber.

Ara Bander tänas kõiki, kes olid talle abiks lauliku väljaandmisel. Eriline tänu kuulub muusik Arvo Sikule, kes ühtlasi on noodigraafika teinud.

Kõik kontserdil ette kantud koorilaulud on kirjas ka laulikus. Laulsid Kolepi ja Orava segakoor Ara Banderi juhatusel. Solistidena astusid publiku ette Eda Hirson, Marleen Ojaots ja Mia- Meiki Visnapuu. Kontsertmeister oli Elviira Varik-Zaborski. Laulude vahele luges Ara Banderi luuletusi Silvi Jansons. Kauni kõlaga viisid headuse ja armastuse sõnumiga panid saalis olijad esitatule kaasa elama. Muusikale pühendunud juubilari tänasid ja tunnustasid arvukad sõbrad ja tuttavad lähedalt ja kaugemalt.

Ara Bander töötab Osula põhikoolis muusikaõpetajana ning juhendab seal lasteja mudilaskoori. Kõige muu kõrval on Ara Banderil au juhatada Võrumaa vanimat koori - 141aastase laulutraditsiooniga Kolepi segakoori. Märkida tasub, et Ara Ban deri neljast lapsest laulavad Kolepi kooris ema käe all tütred Tiia ja Ave.