„Mis maa see on, siin pole ühtki mäge,
vaid metsad lõputud ja laukasood,
kuid siinne rahvas täis on imeväge
ja kummalised nende laululood."

Sellest laulust sai selle peo vaieldamatu sümbol, laulsid koorid, tantsijad ning pealtvaatajadki. Selles loos oli midagi erilist, mis ühendas kõiki lauluväljakul olnuid.

Loksa noored olid terve aasta hoolega harjutanud, et peole pääseda, seda pidu oodati nii väga. Loksa linnast käisid XI noorte laulu-ja tantsupeol Loksa Muusikakooli lastekoor  - juhendaja Juule Laurend, Loksa Muusikakooli vilistlaste naiskoor - juhendajad Juule Laurend ja Triin Makuhhin, Loksa Gümnaasiumi 3.-4. klassi segarühm, 5.-6. klassi segarühm, 7.-9. klassi segarühm - kolme tantsurühma juhendaja on Elna Linkvist.

Tantsijad alustasid oma proovidega juba 27. juunil, ilmad olid tõeliselt palavad, kuid tantsijad on vapper rahvas, reedeõhtuseks avapeoks olid kõik sammud paigas ja rivid sirged ning mis kõige tähtsam - nägudel säras kogu peo vältel siiras rõõm. Tantsijad jäid ise peoga väga rahule. Järgmisele peole ka kindlasti!!!

Lauljad alustasid küll oma proovidega hiljem, kuid kõik sujus ning pidu algas 1. juuli õhtul väga suurejooneliselt. Muusikakooli direktori Lauri Metuse lühike arvamus peost oli: „Kõik oli väga tore, lapsed olid super. Pidu oli - sõnu ei jätkugi, rääkima peaks ainult ülivõrdes. Vägev!".

Täname kõiki meie lauljaid ja tantsijaid, olite tublid! Suur tänu, Elna Linkvist ja Juule Laurend, jagugu teil tahet seda laulu- ja tantsukarusselli järgmisel korral taas käima lükata! Tänusõnad teile kõigile, kes te meie noorte osalemisele kaasa aitasite: organisaatorid Riina Paartalu ja Lauri Metus, bussijuhid, saatjad õpetajad ja lapsevanemad.