Lisaks raamatu esitlemisele meenutasid 20. aasta sündmusi Silva Kärner, kes andis ülevaate toimunud muutustest; Eduard Elbrecht, kes oli toona Järva-Jaani kooli direktor; Kauko Ojala, kes oli Kälviä valla esindajana alguse juures ja on aktiivne tänini; Tapani Hankaniemi rääkis raamatust ning mõnest huvitavamast lõigust selles.
Pidu jätkus Järva-Jaani valla esinejate kontserdiga, mida rikastas Kälviä ajaviitekoori esinemine.

Aktuse lõpus andis Järva-Jaani vald välja tänukirjad ning valla kõrgemaid tunnustused teenetemärgid (Tapani Hankaniemi, Kirsi Hänninen, Timo Mämmi) ning vapimärgi (Kauko Ojala). 20 aastasest ajaloost oli üleval ka fotonäitus.

Nende päevade jooksul andis Timo Mämmi väikse ülevaate ka seal toimunud haldusreformist kui 2009 aastal ühines Kälviä vald Kokkola linnaga ning uue omavalitsuse nimeks jäi Kokkola linn ning nüüd oleme sõprussuhetes nendega.

Lisaks tutvusid soomlased nende päevade jooksul meie kandi uute turismiobjektidega (Seidla tuuleveski ja Jürimardi talumuuseum) ning laupäeval võeti aktiivselt osa Järve päevast, kus noortel võrkpallipoistel, kes oma vanuses on Soome koondises, õnnestus võita esikoht ning tüdrukute paaril tuli Türi tüdrukute Teesi ja Teevi Zeemanni järel vastu võtta teine koht.

Täiendav info: Raamatut on võimalik osta Järva-Jaani vallamajast, 10 eurot.