„Need, kes internetti kasutavad, peavad seda nii iseenesestmõistetavaks ega kujuta ettegi, et ilma selleta enam hakkama saaks. Tänaseks on paljud riigi, kohalike omavalitsuste ja ettevõtete teenused kolinud internetti ja kui inimene internetti kasutada ei oska, on tal paljud asjaajamised väga ebamugavad või ka palju kulukamad,” selgitas Vaata Maailma SA juht Kristi Kivilo koolituste vajalikkust. „Siit tuligi mõte lükata käima Ole Kaasas!, millega viia läbi tasuta koolitusi, nõustada ja  jagada materjale, et maksimaalselt vähendada inimeste takistusi teel internetti.”

Koolitustele saab registreeruda helistades numbrile 6 180 180 või interneti teel www.olekaasas.ee. Ole Kaasas! projekti eesmärk on tuua kolme aastaga 100 000 Eesti inimest interneti kasutajate hulka. Eelmisel õppeaastal 2009/2010 osales alg- ja täiendkoolitustel kokku 54 000 inimest. Käesoleval aastal on eesmärk koolitada 10 000 inimest, millest 3500 on täitunud juba kahe kuuga.

Ole Kaasas! on Vaata Maailma Sihtasutuse, EMT ja Elioni poolt 2009. aasta kevadel algatatud inimeste internetti kaasamise projekt, mille eesmärk on anda kolme aastaga arvutialane alg- ja täiendõpe 100 000 inimesele.