Konkursil osalesid kõigi maakondade tänavused Aasta küla tiitli saanud. Ergma sõnul oli hindajatel ääretult keeruline teha valikut, kes oleks see üks ja ainus kandma üle-eestilist tiitlit. Sedavõrd võrdväärsed ja omanäolised olid kõik 15 küla.

Kuigi Prandi külas on püsielanikke kõigest 48, on külaseltsi kauaaegse juhi Õnne Põllumetsa eestvedamisel suudetud külas kujundada tugev kogukonna tunne. Koos tegutsevad nii noored kui vanemad inimesed. Olgu siis käimas talgud või peod.

Külaselts MTÜ Prandi küla ja allikad moodustati 2006. aastal ja nüüdseks on selles liikmeid rohkem kui külaelanikke. Põhjus selles, et kaasa on tulnud neidki, kelle kodu küll juba kusagil mujal, kuid side Prandi külaga säilinud.

2006. aastal puhastati külaplats võsast, tasandati maapind. Korda tehti ka Prandi allikate ümbrus. Aasta hiljem ehitati külaplatsile lava koos tantsupõrandaga, paigaldati pingid 250 inimesele, tehti paadisild. Prandi allikate äärde aga rajati 1,7 km pikkune loodusrada. Veel toodi külaplatsile elekter.

2008 ehitati grillhoone, parv allikajärvele. 2009 viidi läbi külamaja I etapi ehitustööd, valmis 140 m² suurune palkehitus, kus on suur saal. Läinud aastal jätkus külamaja ehitus. Selle eesmärgi saavutamise nimel pani külaseltsi juht Õnne Põllumets oma kodumaja mõlemal etapil pangast laenu saamiseks panti. Kümme külaperet aga laenas projekti omaosaluse tagamiseks veerand miljonit krooni. Nüüdseks on kõik laenud tagastatud. Põhiosa rahast saadi PRIA maaelu arendamise meetme 3.2 kaudu.

"Kes teeb, see jõuab palju," kiidab Õnne Põllumets oma külarahvast. "Kõiki asju teeme koos, nii tööd kui pidu ja selline on see meie küla."

Tänu külaplatsile ja külamajale on nüüd Prandis aastaringsed võimalused koos käia. Ja seda võimalust kasutatakse usinalt.

Prandile on omistatud kauni Eesti Kodu tiitel, Järvamaa aasta küla 2009 ja Koigi valla aasta küla 2010 tiitel.

Aasta küla valiti neljandat korda. Varemalt on tiitliga pärjatud 2005. a Uljaste Lääne-Virumaalt ja Kamari Jõgevamaalt, 2007. a Kuhjavere Viljandimaalt ja 2009. a Kiideva Läänemaalt ja Viitina Võrumaalt.

Roostal pühapäevani kestev Maapäev ehk külade parlament on Eesti Külaliikumise Kodukant suursündmus, mida peetakse iga kahe aasta järel erinevas maakonnas alates 1996. aastast. Tänavu on koos Kodukandiga korraldajaks ja vastuvõtjaks Kodukant Läänemaa.