Septembri saabumine tähendab seda, et suve kohta võime rääkida minevikus, mis sest, et kalendri järgi veel kolm nädalat sügise saabumiseni aega on.

Sügis on reeglina saagi koristamise aeg. Teravili on salves, punapõsksed õunad kutsuvad noppima ja kartul ootab võtmist. On aeg korjata seda, mida kevadel sai külvatud ja suvel kasvatatud. Kaugel ei ole enam ka esimesed hallad, lehtede langemine ja lindude lahkumine lõunasse.

Igas lõpus peitub millegi hoopis uue algus, nii on ka septembriga. Loomulikult mõtlen ma kooliaasta algust, kui tarkusepõllule küntakse uued vaod. Nendesse vagudesse külvavad oma esimesed tarkuseterad 107 Kohilas esimesse klassi minevad last. Nii arvuka kooliteed alustava lastepere üle tunneks rõõmu iga vald, meie rõõmustame mitmekordselt!

Kõiki meie lapsi ja noori vaadates on kindlustunne südames - Kohila vald elab ja areneb! Otsustajate ja eestvedajate ülesanne on hoida ja suurendada kõike head ja väärtuslikku, mis meil olemas on. Juba mõne aasta pärast hakkavad meie valla ja riigi käekäiku mõjutama nende noorte otsused, kes pärast gümnaasiumi lõpetamist edasi õppima asusid. Selleks, et midagi teistele anda, tuleb kõigepealt ise saada. Tuleb avastada, uurida ja saada uusi teadmisi!

Mööduv suvi on toonud positiivseid noote majandusse ja kasvatanud plaanitust rohkem ka meie valla eelarvet. Esialgu just niipalju, et oleme saanud talvel suure lume poolt ära „söödud" eurod oma eelarvesse tagasi. Maksutulude kasv on eelkõige tulnud sellest, et töötus on pisut vähenenud. Maailma majandus on olnud vägagi heitlik. Äikest ja päikest on ka majandustaevasse jagunud piisavalt, et teha keerukaks edasised töötasu ja maksutulu kasvu prognoosid.

Heal haridusel on samasugune tunnus nagu tugeval majandusel ja kindlal valuutalgi - see peab ajaproovile vastu ning ei muutu odavamaks. Head hariduspõllu harimist!