Kool avas kolm esimest klassi, igaühes 25 õpilast. Ka kümnendaid klasse on kolm: reaal-loodusainete, humanitaar- sotsiaalainete ning inglise keele ja matemaatika õppesuund. „Kindlasti ei maksa arvata, et humanitaarkallakuga klassis õppijal jäävad reaalained nõrgaks! Matemaatikat õpitakse ka seal viis korda nädalas, sest gümnaasiumi lõpetades peab õpilane olema valmis nii riigieksamiteks kui ka reaalainetega seotud erialadele edasi õppima minekuks," toonitab direktor.

2011. aasta kevadel lõpetas Saue Gümnaasiumi 24. lennu 58 õpilast. Edasiõppijate protsent Eesti või välismaa kõrgkoolides on 70 ning Eestis eelistati enim Tallinna Tehnikaülikooli, Tallinna Ülikooli ja Tartu Ülikooli. Oli neid, kes läksid õppima rakenduslikku kõrgkooli, kaheksa lõpetanut asus pärast gümnaasiumi tööle ning neli kolis elama välismaale. Paljud noormehed pidid kas kohe pärast kooli või enne kõrgkooli astumist minema sõjaväeteenistusse ning Palumetsa sõnul on rõõmustav, et kaitseväge võetakse loomulikuna, mitte ei üritata sellest iga hinna eest eemale hoida.

Uuel aastal uue hooga

Sel aastal avas Saue Gümnaasium esmakordselt väikeklassi, kus lapsed saavad individuaalset õpet. Jaan Palumets: „Ruumipuuduse tõttu asub eraõppe klass linna raamatukogus ning meie õpetajad käivad siit majast seal lapsi õpetamas. Tulevikus tahaksime kindlasti veel väikeklasse avada, et pakkuda kõigile õpilastele võimekohast õppimisvõimalust, kuid selleks vajame ruume. Aga suur tänu raamatukogule, kes praegu meile väikeklassi jaoks võimaluse andis."

September ja oktoober on gümnaasiumi jaoks alati hästi kiired kuud, sest tarvis on dokumente koostada, tööleppeid uuendada ning õppetööle hoog sisse saada. „Suur töö on käsil ka ees seoses uute õppekavade väljatöötamisega. Tänavu alustasime uute õppekavadega esimeses, neljandas, seitsmendas ja kümnendas klassis ning järgmiseks aastaks peame välja töötama teise, viienda, kaheksanda ja 11. klassi õppekavad," räägib Jaan Palumets.

Kindlasti jätkub ka õpikeskkonna vastavusse viimine uue õppekava nõuetega ning soovitakse teha koostööd vahetusõpilaste programmidega. Samuti jätkub koostöö ülikoolidega ning kool toetab õpilaste osavõttu kõikidest maakondlikest aineolümpiaadidest, konkurssidest ja spordivõistlustest.

Praegu käib Saue Gümnaasiumi hoolekogu moodustamine, kuhu on oodatud kõik teotahtelised ja aktiivsed lapsevanemad.